همایون مژدهی آذر متخصص پوست و مو در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به اینکه چین و چروک ، لک و شلی و افتادگی همگی تغییرات ناخواسته ای هستند که صورت را سالخورده تر نشان می دهند؛ بیان کرد: یکی از روش های برخورد با این تغییرات برداشت یک لایه از سطح پوست است که این روش به طور کلی لایه برداری نامیده می شود.
وی افزود : رایج ترین روش لایه برداری مالیدن داروهای لایه برداری موضعی است و از روش های دیگر لایه برداری می توان به روش تراشیدن پوست(درم ابریژن) و صاف کردن پوست با لیزر اشاره کرد.
وی ادامه داد: مشکلی که در مورد لایه برداری به روش تراشیدن وجود دارد سختی انجام آن توسط متخصصین پوست و عوارض حین و بعد از عمل است که نیاز به مهارت بالای متخصصین پوست و همکاری خوب بیمار دارد.
عضو انجمن متخصصین پوست ایران با اشاره به اینکه در چند سال اخیر تکنیکی به نام میکرودرم ابریژن باب شده است، تصریح کرد: متاسفانه به صورت بی رویه و بی حساب و کتاب این روش به کار می رود و انتظارات نامعقول و غیر واقعی از آن ایجاد شده است.
مژدهی آذر بیان کرد : در روش میکرودرم ابریژن پودر زبری به شدت بر روی پوست پاشیده می شود و یک لایه بسیار نازک از پوست می ریزد که این روش به عنوان یک شیوه لایه برداری سطحی در موارد ناصافی ها و فرورفتگی های جزئی پوست به کار می رود.
به گفته این متخصص پوست و مو انجام چندین باره میکرودرم صورت را روشن تر و منافذ آن را صاف تر می کند که با توجه به محدودیت کاربرد میکرودرم از این تکنیک ترجیحا همراه با سایر روش های دارویی ، جراحی یا لیزر استفاده می شود.
وی عنوان کرد : روش میکرودرم در پوست ملتهب و پر جوش و چرک به کار نمی رود و در ترمیم پوست های ناهموار و از بین بردن جای زخم های عمیق کاربردی ندارد.
مژدهی آذر توصیه کرد : انجام میکرودرم حتما باید توسط فرد با صلاحیت یعنی متخصص پوست انجام شود، زیرا پزشک متخصص ابتدا پوست بیمار را ارزیابی می کند که آیا انجام میکرودرم برایش ضرورت دارد و سپس همراه درمان موضعی اقدام به انجام میکرودرم می کند.
انتهای پیام/