روزنامه ایندیپندنت طی مصاحبه بی‌سابقه با شهروندان «العوامیه» گوشه‌ای از جنایات کمتر رسانه‌ای شده رژیم سعودی علیه این شهر شیعه‌نشین را افشا کرد.

افشای جزئیات کمتر رسانه‌ای شده از جنایات رژیم سعودی علیه مردم «العوامیه»به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ روزنامه انگلیسی «ایندیپندنت» طی مصاحبه‌ای بی‌سابقه با فعالان محلی در شهر «العوامیه»، پشت پرده‌هایی از محاصره 3 ماهه پادشاهی سعودی بر این منطقه شیعه‌نشین را منتشر کرد.

در ابتدای این مطلب با اشاره به سفر «دونالد ترامپ» ‌رئیس جمهور آمریکا به «ریاض» و همایش عربی-آمریکایی با حضور بیش از 100 رهبر از کشورهای مسلمان، آمده است: «(اما) پس از نبرد یمن، دولت سعودی جنگ دیگری را در شهری واقع در شرق کشورش آغاز کرد، نبردی که علی‌رغم دریافت پوشش خبری مختصر، هنوز شعله می‌کشد.»

شهر 400 ساله و شیعه‌نشین العوامیه با جمعیت 30 هزار نفر در استان «قطیف»، پس از تلاش نیروهای امنیتی برای تخلیه ساکنین آن در تاریخ 10 می و مقاومت مردم، از سوی سعودی‌ها به محاصره درآمده است.

ایندیپندنت با بیان اینکه از آن زمان تا کنون وضعیت بطور روزافزون وخامت پیدا کرده است، نوشت: «گزارشات محلی از کشته شدن حداقل 25 نفر در حملات خمپاره‌ای و شلیک تک‌تیراندازها حکایت دارد. تصاویر نیز خیابان‌های مخروبه را که صحنه‌ای مانند سوریه است، نشان می‌دهد.»

این روزنامه ضمن تاکید بر اینکه رسانه‌های خارجی اجازه نزدیک شدن به منطقه را ندارند، مصاحبه خود با سه نفر از ساکنین این شهر (یکی در داخل و دو نفر در بیرون) را نقل می‌کند: «ما معترضان مسالمت‌آمیز بودیم تا زمانی که دولت تصمیم گرفت ما را تروریست‌های تحت تعقیب معرفی کند. تنها کاری که کردیم درخواست برای اصلاح بود. به دلیل اینکه ما از این رژیم نمی‌ترسیدیم، انها نیز تمام شهر را هدف قرار دادند.»

این شهروند العوامیه از زمانی که نیروهای سعودی به خانه‌اش حمله کردند، می‌گوید: «آنها به دختر (5 ساله‌ام) گفتند "ما پدر تو را می‌کشیم و سرش را در دامن تو می‌اندازیم. ما چاره‌ای نداشتیم. دفاع از جان و ناموس یک وظیفه است. خانه‌ها توسط بمب‌ها، تیرباران ساکنین، آرپی‌جی و غیره تخریب شدند. همه‌چیز یک هدف است.»

ایندیپندنت تاکید می‌کند بسیاری از ساکنین العوامیه، بخاطر ترس از هدف قرار گرفتن توسط تک‌تیراندازها و خمپاره‌ها، از خانه‌هایشان خارج نمی‌شوند. در حالی که در بسیاری از مناطق این شهر، آب و برق قطع شده است.

یکی ساکنین العوامیه که اکنون از شهر خارج شده می‌گوید: «مردم به قدری (از خارج شدن از خانه‌ها) نگرانند که جنازه‌ها در خیابان گاهی تا چند روز باقی می‌مانند.»

بسیاری از گزارشات نیز نشان می‌دهند آمبولانس‌ها و خودروهای امدادی به سختی می‌توانند به شهر دسترسی پیدا کنند.

«علی الدوبیسی» یکی از فعالان حقوق بشری که سال 2013 از عربستان گریخته به ایندیپندنت گفت: «زمانی که آنها شیخ نمر را اعدام کردند، 4 شیعه و 43 سنّی را نیز همراهش به قتل رساندند؛ پس وضعیت فراتر از این است. گمان می‌کنم آنها هر مخالفتی را در هر نقطه‌ای سرکوب می‌کنند. آنها می‌خواهند شهر (العوامیه) را خالی از سکنه کنند.»

ایندیپندنت در پایان نوشت که برای پرس‌وجو درباره این اظهارات، با سفیران عربستان در لندن و بیروت تماس گرفته اما آنها حاضر به صحبت در این باره نشدند.

و این در حالی است که دولت ریاض ادعا می‌کند تمام شهروندان العوامیه، تروریست‌هایی هستند که قصد بی‌ثبات کردن کشور را داشته و باید مانع آنها شد.

منبع:فارس

انتهای پیام/

گوشه ای از جنایات رژیم سعودی در العوامیه

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۲ ۱۵ مرداد ۱۳۹۶
و لعنت الله علی القوم الظالمین ...