به گزارش خبرنگار حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، این همایش با حضور شماری از مسئولان ادارات دولتی، نمایندگان احزاب سیاسی، مسئول دفتر نمایندگی مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان در بلخ، شخصیتهای فرهنگی و اجتماعی، عالمان دین و جوانان در شهر مزارشریف برگزار شد.
علی غلامی؛ مسئول رایزنی فرهنگی کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در شهر مزار شریف که در این همایش صحبت میکرد، گفت: ۱۹ سال قبل از امروز علاوه بر اینکه تعداد زیادی از شهروندان افغانستان شهید گردیدند، شماری از دیپلماتهای ایران نیز شهید شدند.
وی با بیان اینکه شهادت دیپلماتهای ایرانی در شهر مزارشریف در ۱۷ اسد سال ۱۳۷۷ به جهانیان آشکار ساخت که ایران در تأمین صلح و آزادی افغانستان تلاش میکند، افزود: وحشت و دهشت در [آن] زمان به اوج خود رسیده بود و حتی یک خبرنگار ایرانی نیز کشته شده بود.
نامبرده تصریح کرد: همیشه مردم ایران در کنار مردم افغانستان بوده و به شکلی برادرانه، در برابر دشمنان مبارزه کردهاند که این نشان دهنده خواستهها و اهداف مشترک این دو ملت و دولت میباشد که برگرفته از یک تمدن مشترک است.
موصوف علاوه کرد که با برگزاری همایشهای یاد بود و گرامیداشت از شهدا ، جوانان باید به وظایف شان توجه داشته باشند و در برابر دشمنان دین و مردم آگاهی و بیداری شان را حفظ کنند.
در همین حال میثم مولانا؛ مسئول انجمن اجتماعی جوانان سرپل مقیم ولایت بلخ و مسئول کتابخانه فردوسی در شهر مزارشریف میگوید: در تهاجم گروه طالبان در سال ۱۳۷۷ در شهر مزارشریف نزدیک به ۱۰ میلیون نفر شهید و زخمی شدند.
نامبرده میافزاید که در بخشهای مختلف ولایت بلخ به خصوص قزیل آباد و ولسوالی چمتال ولایت بلخ طالبان دست به قتلعام مردم زده بودند و حتی به زنان و کودکان نیز رحم نداشتند و وضعیت زندگی شهروندان در آن زمان بسیار ناگوار بوده است.
در عین حال آقای مولانا علاوه بر اینکه از ناامنیهای اخیر در کشور شدیداً انتقاد میکرد، اضافه نمود: هم اکنون نیز در بخشهایی از ولایت سرپل بخصوص میرزاولنگ ولسوالی صیاد ، طالبان دست به قتلعام مردم بیگناه و ملکی زدهاند.
انتهای پیام/
برای اطلاع از آخرین اخبار افغانستان به کانال تلگرامی ما بپیوندید