جوانان افغان با مشکلات زیادی دست پنجه نرم می‌کنند که عمده‌ترین مشکلات فرا راهشان فقر و تنگدستی، تحصیلات عالی، مشکلات خانوادگی و کسب نفقه می‌باشد.

روز جهانی جوانان و مشکلات فرا راه جوانان افغانبه گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، نعمت الله ابراهیمی؛ یکی از دانشجویان کابل در مورد مشکلات جوانان ، گفت: بهترین تجلیل از روز جهانی جوانان، رسیدگی به مشکلات این قشر می باشد چون جوانان افغان امروز با چالش های بزرگی از جمله بیکاری دست و پنجه نرم می کنند.

وی افزود: جوانان کشور تلاش های زیادی در عرصه های علمی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و ورزشی انجام داده اند و دست آورد هایی نیز داشته اند اما دولت مردان هیچ کار بنیادی برای جوانان انجام نداده اند.

ابراهیمی،ابراز داشت: اگر بصورت اجمالی به مشکلات جوانان در افغانستان بپردازیم دیده می شود که جوانان ما با یک یا دو مشکل روبرو نیستند بلکه با مشکلات بی شماری دست و پنجه نرم می کنند.

وی تاکید کرد که این مشکلات چنان دامنگیر جامعه شده که رهایی از آن یک جوان را کاملاً ناامید می سازد و آرزوهای پاک شانرا به یأس تبدیل می کند.

ابراهیمی، با بیان اینکه جوانان در هر جامعه نقش اساسی و مهمی را در بهبود وضعیت کشورشان دارند، گفت: دولت مردان باید توجه خاص به قشرجوان داشته باشند تا وضعیت کشور بهبود یابد.

موصوف خاطرنشان کرد: اگر رهبران حکومت راه های منطقی برای حل مشکلات جوانان پیدا نکنند، وضعیت کشور هیچ وقت بهبود نخواهد یافت.

به گفته وی نبود فرصت های لازم تحصیلی برای کسب مهارت های امروزی، ازدواج های اجباری، گرفتن طویانه گزاف، فساد اداری و بیکاری مشکلات دیگریست که خوشبختی را از جوانان گرفته است.

ابراهیمی، در اخیر سخنان خود گفت در صورتی می توان به ترقی و تعالی نایل آمد که جوانان با خاطر آسوده و فکر راحت به تعلیم و تحصیل بپردازند، فساد در ادارات حاکمیت نداشته و روابط بر ضوابط برتری نداشته باشد.

این درحالی است که همواره دولت مردان افغانستان به جوانان وعده های مختلفی را برای بهبود وضعیت جوانان داده اند اما تاکنون اندکی از این وعده ها جنبه عملی نداشته است.

در همین حال فرهاد عطایی؛ استاد دانشگاه در مورد مشکلات جوانان به آوا، گفت: جوانان ماشین محرک یک جامعه هستند و دولت باید مشکلات جوانان را دسته بندی کرده و به تجزیه و تحلیل آن بپردازد و برای رفع آن اقدام های عملی نماید.

وی افزود: معینیت جوانان وزارت اطلاعات و فرهنگ در همکاری با سایر نهاد های دولتی باید پالیسی جوانان را تطبیق و برای رشد استعداد و اشتغال زایی آنان، پلان های اساسی و قابل تطبیق را طرح و بگونه عادلانه عملی سازد.

استاد عطایی، با ابراز اینکه جوانان از سوی بعضی رهبران عقب زده می شوند و در مسایل مهم حکومت برایشان سهم داده نمی شود، گفت: جوانان پرچمدار بدنه و عقبه نظام هستند پس باید همیشه در صحنه باشند، تربیت شوند، آموزش ببینند و مبارزه كنند.

وی تاکید کرد: جوانان باید علمی و عملی دانش بیندوزند و به تخصص های مختلف دست پیدا كنند تا كشورمان بی نیاز شود، مستقل بماند و از وابستگی نجات پیدا کند اما توجه داشته باشیم که باید به جوانان پرتلاش کشور اعتماد كرد.

قابل یاد آوری است که دوازدهم اگست مطابق ۲۱ اسد در تقویم رسمی کشور، روز جهانی جوانان نامگذاری گردیده است که ریشه آن در ۱۷ دسامبر سال ۱۹۹۹ میلادی از سوی مجمع عمومی سازمان ملل متحد بنیان نهاده شد.

روز جهانی جوانان با اندیشه "ساختن یک دنیای بهتر به کمک و یاری جوانان" ایجاد گردید.

سازمان ملل متحد از تمام کشور های دنیا خواست تا عملآ در راستای توسعه امکانات و منابع جوانان تلاش نمایند.

گفتنی است در هر کشور روز خاصی برای تجلیل از روز جوان در نظر گرفته شده است اما در افغانستان همان روز جهانی معیار قرار گرفته است.

 انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.