به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ روزنامه فرانسوی لوفیگارو در پایگاه اینترنتی خود در مقالهای با عنوان «آیا کشوری خارجی به برنامه موشکی کره شمالی کمک میکند؟» نوشت: آیا کره شمالی این پیشرفتهای شگرف در زمینه موشکی را با کمک شرکتی خارجی به دست آورده است؟ موسسه بین المللی تحقیقات راهبردی (IISS)که یک اندیشکده انگلیسی است روز دوشنبه با انتشار تحقیقی درباره برنامه موشکی کره شمالی این پرسش را مطرح کرد. در این تحقیق ادعا شده موتور موشکهای پیونگ یانگ ساخت یک شرکت اوکراینی یا روسی است و به احتمال زیاد از بازار سیاه خریداری شده است.
طبق تحقیقات «مایکل المن»، Michael Elleman که موسسه تحقیقات راهبردی (IISS) منتشر کرده است، موتور موشکهایی که کره شمالی به تازگی آزمایش کرده، بر پایه موتور «آر.دی-250 (RD-250)ساخته شده است. این موتورها در گذشته در کارخانهای در شوروی سابق، واقع در اوکراین امروزی، ساخته میشد.
کره شمالی توانسته است ظرف دو سال، از روی موشکهای «هاوسونگ-12» Hwasong-12)) و «هاوسونگ-14» ، یک نوع جدید موشک بالستیک میانبرد قاره پیما (ICBM) را بسازد و در هفتههای اخیر آن را دو بار با موفقیت آزمایش کند. این موفقیت، نگرانیهایی را در مورد توان حکومت کیم جونگ-اون برای هدف قرار دادن خاک آمریکا با سلاحی هستهای ایجاد کرده است.
مایکل المن در این تحقیق خود توضیح داده است: «هیچ کشور دیگری نمی تواند در این مدت کوتاه یک موشک بالستیک قاره پیمای میانبرد بسازد.اما به گفته وی، در مورد کره شمالی یک پاسخ ساده وجود دارد:« کره شمالی به موتوری با سوخت مایع و عملکرد بالا که از خارج آمده دسترسی داشته است».
این متخصص موشکی، در تحقیق خود با ذکر جزئیاتی مفصل و طولانی چنین نتیجه میگیرد: موتوری که پیونگ یانگ در این موشکها استفاده کرده است فقط میتواند در کارخانه های شرکت روسی «انرژوماش» Energomash یا شرکت اوکراینی «کی.بی یوژنی»KB Ioujnoïe تغییر داده شده باشد. به گفته وی روشن است که مهندسان کره شمالی دانش تغییر موتور«آر.دی-250» را برای استفاده در موشکهایشان ندارند. این موتور در زمان شوروی سابق توسط «کی.بی یوژنی» طراحی و توسط کارخانه «یوژماک» Ioujmach در شهر «دنیپرو» Dnipro که امروز یکی از شهرهای اوکراین است، ساخته شد.
نیویورک تایمز روز دوشنبه با انتشار این تحقیق خاطر نشان کرد سرویسهای اطلاعاتی و کارشناسان درباره این کارخانه اوکراینی که از سال 2014، دچار مشکلات مالی شده است، تحقیقاتی را صورت دادهاند. اوکراین و شرکت یوژماک روز دوشنبه این اخبار را به شدت تکذیب کردند.این شرکت در واکنش به خبر مزبور اعلام کرد هرگز با برنامه موشکی کره شمالی چه با ماهیت فضایی و چه با ماهیت دفاعی، هیچگونه ارتباطی نداشته است.
اولکساندر تورچینفOlexandre Tourtchinov، دبیر شورای امنیت ملی و دفاع اوکراین که مستقیم زیر نظر رئیس جمهور این کشور اداره می شود هم با محکوم کردن تلاش سرویسهای ویژه روسیه برای سرپوش گذاشتن به مشارکت خود در برنامه هستهای و بالستیک کره شمالی گفت: «اوکراین موتور و فنآوری دیگری که مربوط به موشک بالستیک باشد در اختیار کره شمالی قرار نداده است».
گزارش موسسه بین المللی تحقیقات راهبردی نشان میدهد احتمال دارد این موتورها توسط گروهی کوچک از کارکنان ناراضی یا نگهبانانی که دستمزد کمی می گیرند، از انبارهای روسیه یا اوکراین به سرقت رفته و بدون اطلاع مقامات اوکراین و مسئولان شرکت، به قاچاقچیان سلاح، شبکههای جنایتکار و یا قاچاقچیان مرزی فروخته شده باشند.
تنش بین آمریکا و کره شمالی در هفتههای اخیر، به گفته رکس تیلرسون و جیمز متیس وزیران امور خارجه و دفاع آمریکا در پی اقدام پیونگ یانگ برای آزمایش موشکهای بالستیک، به بالاترین میزان از زمان جنگ کره رسیده و جدال لفظی بین آنها شدت گرفته است. مایک پمپئو، رئیس سیا روز یکشنبه گفت هر بار کره شمالی آزمایش موشکی یا آزمایشی هستهای می کند تجربیات بیشتری به دست میآورد و میتوان گفت با روندی هشدار دهنده پیشرفت میکند.
انتهای پیام/