به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، معین این وزارت میگوید که یک شرکت هندی برنده این پروژه شده است و قرار است در درازای سه سال کارهای ساختمانی این پروژه را در افغانستان عملی سازد.
وی میافزاید که هزینه کارهای ساختمانی این پروژه در کشور چهار صد و چهار میلیون دالر است که هشتاد درصد آن از سوی بانک جهانی و بیست درصد آن از سوی حکومت پرداخته خواهد شد.
در حدود یک سال پیش پروژه کاسا یک هزار به گونه رسمی گشایش یافت و بیش از یک ماه پیش مقامهای کشورهای عضو این پروژه بار دیگر، در تاجیکستان در باره این پروژه گفتگو کردند.
عبدالبصیر عظیمی، معین مالی و اداری وزارت انرژی و آب، گفت: «این پروژه زمانی میتواند که بهره برداری داشته باشد که قسمتهایی که در قرغیزستان، تاجکستان، پاکستان و افغانستان است، در یک هماهنگی و انسجام که خوشبختانه این هماهنگی وجود دارد، آغاز شود. و هم پیشرفت کار فزیکی آن صورت بگیرد و در نهایت تکمیل شود. خوشبختانه قسمتهای که مربوط به افغانستان است با یک سرعت زیادتری تکمیل شده و ما منتظر این هستیم که کار عملی پروژه هر چه زودتر در قالب عقد قرار داد شروع شود.»
از سوی دیگر شماری از آگاهان امور اقتصادی میگویند که به علت نبود همکاریهای لازم میان کشورهای عضو این پروژه و افزایش ناامنیها در مسیری که این پروژه از آن میگذرد، به عملی شدن آن چندان باورمند نیستند.
نبی سادات، آگاه امور اقتصادی، گفت: «بزرگترین عاملی که سدی بر روند رشد سرمایه گذاریها و رشد اقتصادی در افغانستان است، ناامنی است. اگر حکومت بتواند ناامنیها را محو کند، به ویژه در مسیری که این پروژه از آن میگذرد، ما میتوانیم از این پروژه و پروژههای دیگر مثل آن مستفید شویم.»
پروژه کاسا یک هزار بیش از یک میلیارد دالر هزینه برمیدارد و با عملی شدن آن یک هزار و سه صد میگاوات برق آبی تاجیکستان و قرغیزستان به افغانستان و پاکستان انتقال خواهد یافت.
با عملی شدن این پروژه قرار است که افغانستان افزون بر سه صد میگاوات برق سالانه در حدود پنجاه میلیون دالر حق ترانزیت نیز بدست بیاورد.
انتهای پیام/