دبیر بخش پژوهش و سمینار جشنواره تئاتر آیینی - سنتی، اصلی‌ترین محورهای این سمینار را تعزیه و نقالی دانست.

11 مهمان خارجی به سمینار پژوهشی جشنواره نمایش‌های آیینی - سنتی می‌آیندبه گزارش حوزه تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ دبیر بخش پژوهش و سمینار جشنواره تئاتر آیینی - سنتی اصلی‌ترین محورهای این سمینار را تعزیه و نقالی دانست و از حضور 11 پژوهشگر خارجی در این سمینار خبر داد.

محمد حسین ناصربخت در گفت‌وگو با ستاد خبری هجدهمین جشنواره نمایش‌های آیینی - سنتی گفت: این سمینار روزهای 8 و 9 شهریور برگزار می‌شود و محور اصلی آن، تعزیه و نقالی بود اما این موضوع را نیز مطرح کردیم اگر پژوهش‌هایی درباره دیگر آیین‌های ناشناخته وجود داشته باشند، حتما استقبال می کنیم. همچنان که در بخش بین‌الملل نیز تمرکزمان بیشتر بر آشنایی با گونه‌های ناشناخته‌ای بود که به فرهنگ ما نیز نزدیک هستند.

به گفته او، آثار شرکت‌کننده در این سمینار توسط شورایی مرکب از لاله تقیان، فرزان سجودی و مهرداد رایانی مخصوص انتخاب شده‌اند.

ناصربخت در عین حال تاکید کرد: من نیز در کنار این دوستان حضور و در جریان چگونگی انتخاب مقالات نظارت داشتم؛ زیرا گاه ممکن است شاهد حضور مقاله‌های تکراری باشیم. البته در کنار آثاری که از طریق فراخوان برای شرکت در سمینار انتخاب شده‌اند، تعدادی مقاله هم به پژوهشگران داخلی سفارش دادیم و کوشیدیم با حضور پژوهشگران جوان‌تر در کنار چهره‌های باسابقه، نگاهی نو به موضوعات داشته باشیم و از مجموع اینها، لیست نهایی را انتخاب کردیم.

این پژوهشگر اضافه کرد: در این سمینار 11 مهمان خارجی از کشورهای پرتقال، بلغارستان، مالزی، هلند، اتیوپی، آذربایجان، ارمنستان، فرانسه، کانادا، بلژیک، انگلستان و ... داریم و در مجموع با احتساب مقاله‌های داخلی، 40 مقاله از داخل و خارج از کشور خواهیم داشت که برخی از آنها به صورت پوستر و بعضی دیگر در قالب سخنرانی ارائه می‌شوند و تمام مقالات شرکت کننده، منتشر خواهند شد.

ناصربخت از برگزاری دو کارگاه آموزشی همزمان با ایام برگزاری جشنواره تئاتر آیینی - سنتی خبر داد و افزود: همزمان با برگزاری جشنواره، صبح‌ها کارگاه آموزشی موسیقی تعزیه را با حضور محسن هاشمی هنرمند برجسته تعزیه که در موسیقی هم تسلط دارد، برگزار می‌کنیم و در کنار آن نیز کارگاه نقالی را با حضور مرشد سعیدی خواهیم داشت.

وی با اشاره به برخی از نزدیکی‌ها و تشابه‌های فرهنگی در کشورهای همسایه افزود: بخشی از میراث گمشده فرهنگ ایرانی در دیگر کشورهای خاورمیانه و بویژه در کشورهای هم‌جوارمان وجود داشته باشد. به همین دلیل تلاش کردیم در انتخاب آثار بخش بین‌الملل هم به این موضوع توجه کنیم.

این استاد دانشگاه درباره پژوهشگران حاضر در این سمینار نیز توضیح داد: تلاش کردیم از ترکیب دانشگاهی در کنار پژوهشگران با سابقه و شناخته شده بهره‌مند شویم و تا حد ممکن فرصت حضور را برای پژوهشگران داخلی فراهم آوریم.

خاطرنشان می‌شود؛ سمینار پژوهشی جشنواره تئاتر آیینی - سنتی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه 8 و 9 شهریور ماه در تالار مشاهیر مجموعه تئاتر شهر برگزار می‌شود.

 

انتهای پیام/

 

تعزیه و نقالی، مهمترین محور سمینار جشنواره تئاتر آیینی

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار