به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با سفر به کرمانشاه و نزدیک شدن به سر پل ذهاب متوجه ویرانههای شهری میشویم که نامش در یکی از نامههای نهجالبلاغه آمده است.
شرح اين نامه را در ادامه بخوانيد؛
«نامه ۵۹ نهجالبلاغه- مسئولیتهای فرماندهی (نامه به أسود بن قطبه فرمانده لشكر شهر حلوان در جنوب شهر سر پل ذهاب امروزى)»
مسئولیتهاى فرماندهى
پس از یاد خدا و درود. اگر رأى و اندیشه زمامدار دچار دگرگونى شود، او را از اجراى عدالت بسیار باز مى دارد. پس باید کار مردم در آنچه حق است نزد تو یکسان باشد، زیرا در ستمکارى بهایى براى عدالت یافت نمى شود. از آنچه که همانند آن را بر دیگران نمى پسندى، پرهیز کن و نفس خود را در حالى که امیدوار به پاداش الهى بوده و از کیفر او هراسناکى، به انجام آنچه خداوند بر تو واجب گردانیده است وادار ساز. بدان که دنیا سراى آزمایش است و دنیا پرست ساعتى در آن نمى آساید؛ جز آن که در روز قیامت از آن افسوس مى خورد. هرگز چیزى تو را از حق بی نیاز نمى گرداند. از جمله حقّى که بر توست آن که نفس خویش را نگهبان باشى و به اندازه توان در امور رعیّت تلاش کنى، زیرا آنچه در این راه نصیب تو مى شود، برتر از آن است که از نیروى بدنى خود از دست مى دهى. با درود.»
بنا بر این گزارش، شهر حُلوان یکی از شهرهای مهم قرون اولیه اسلام بوده و در قسمت غربی ایران کنونی واقع شده بود.
نام شهر حُلوان در نخستین کتاب جغرافیا به زبان فارسی با عنوان حُدودالعالم من المشرق الی المغرب (کرانههای جهان از خاور تا باختر) نیز آورده شده است. بنا بر آنچه در این کتاب آمده «حلوان شهری است بسیار نعمت و رودی اندر میان وی همی گذرد و از وی انجیر خیزد که خشک کنند و به همه جا ببرند.»
خاطرنشان میشود؛ حُلوان از شهرهایی بوده که در مسیر جاده ابریشم قرار داشته است. این شهر دانشمندان بزرگی را به جهان معرفی کرده است.
انتهای پیام/