به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، محمدعلی پیری بعد از ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: داشتن هویت اصلیترین نیاز هر ایرانی و در واقع هر انسان است اما در سیستان و بلوچستان هنوز افرادی هستند که به دلیل کمتوجهی رژیم ستمشاهی از داشتن شناسنامه محروم ماندهاند و به همین سبب تاکنون نتوانستهاند هویتشان را به اثبات برسانند.
فرماندار هیرمند ادامه داد: این افراد سالهاست به علت نداشتن شناسنامه از حقوق اجتماعی محروم ماندهاند، زنان و مردانی که بدون شناسنامه سالیان متمادی از عمرشان را سپری کرده و با ازدواجهای غیررسمی اما شرعی فرزندانشان نیز به سرنوشت والدین دچار شده و بدون هویت به زندگی خود ادامه میدهند
وی بیان کرد: شناسنامه سندی رسمی برای احراز و اثبات هویت اشخاص در جامعه محسوب میشود به طوری که در قالب این سند پر اهمیتترین اوصاف شخصی افراد جلوه میکند. با توجه به هم مرزی سیستان و بلوچستان با کشورهای افغانستان و پاکستان و ازدواج زنان ایرانی با اتباع کشورهای بیگانه بیشترین آمار فاقدین شناسنامه کشور مربوط به این استان است.
پیری ادامه داد: بخش عمدهای از افراد بیشناسنامه در کشور اتباع خارجی هستند، البته در مواردی افرادی که دارای شناسنامه هستند هم ممکن است دارای زوج یا زوجه اتباع خارجی باشند. تعداد افراد بیشناسنامه که عمدتاً اتباع خارجی هستند قابل توجه است و البته غیر از آنها افراد دیگری نیز فاقد مدارک هویتی هستند که این مشکل در آنها کمتر دیده میشود.
فرماندار هیرمند گفت: در گذشته تعدادی از افراد که از کشورهای همسایه به ایران وارد شدهاند با زنان ایرانی ازدواج کردند که حاصل این ازدواج فرزندان بیشناسنامه است. ثبت نکردن ازدواج به صورت رسمی از مشکلات بزرگ استان است؛ این افراد باید با مراجعه به اداره اتباع تشکیل پرونده دهند و ازدواج خود را به ثبت برسانند و در صورت دریافت سند تابعیت، امکان صدور شناسنامه وجود دارد.
وی اضافه کرد: از آنجایی که حاصل اینگونه ازدواجها فرزندان فاقد مدارک هویتی است، در اجرای مصوبه هیئت وزیران مبنی بر بهرهمندی فرزندان واجبالتعلیم فاقد مدارک هویتی لازم در کشور از امکانات علمی و آموزشی و با توجه به نزدیکی زمان ثبتنام کودکان، فرمانداری هیرمند هم تمهیدات لازم در این مورد را اتخاذ کرد.
پیری افزود: شناسایی فرزندان واجبالتعلیم ایرانی فاقد مدارک هویتی برحسب خوداظهاری والدین یا قیم قانونی آنها جهت صدور معرفینامه حمایت تحصیلی و معرفینامه سنجش سلامت توسط این فرمانداری از تاریخ 30 تیرماه سال جاری آغاز شده و تا 30 مردادماه ادامه دارد.
فرماندار هیرمند ادامه داد: طبق این مصوبه به منظور پوشش کامل تحصیلی برای افراد واجبالتعلیم فاقد مدارک هویتی که از نظر سنی امکان ثبتنام و تحصیل در مراکز آموزشی را دارند، کارت حمایت تحصیلی صادر میشود تا امکان ثبتنام و تحصیل افراد در مدارس سطح شهرستان فراهم شود.
وی گفت: از ابتدای آغاز طرح تاکنون برای تعداد 538 نفر کودک واجبالتعلیم فاقد مدارک هویتی معرفینامه حمایت تحصیلی صادر شده که از این تعداد 258 نفر دختر و 280 نفر پسر هستند. با تدبیری که در استان در نظر گرفته شده و با تایید اداره اتباع و فرمانداری، کسانی که فاقد شناسنامه هستند میتوانند با در دست داشتن این نامه به آموزش و پرورش شهرستان مراجعه کرده و فرزندانشان را در مدارس ثبتنام کنند.
انتهای پیام/ب