به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، شهر کابل با جمعیت حدود ۶ میلیونی در کنار سایر مشکلات با مشکل جدی آدرس یابی مواجه است. هرگاه کسی در شهر کابل به جای برود هیچ آدرسی مشخصی وجود ندارد تا از آن استفاده کند.
شهروندانی که از سایر ولایتها به کابل می آیند و حتا خود شهروندان کابل زمانیکه از یک منطقه به منطقه دیگر می روند با مشکلات جدی مواجه می شوند. در حال حاضر آدرسها در شهر کابل فقط از روی ناحیه، حوزه امنیتی، مسجد و یا کدام عمارت معروف دیگر به سختی قابل دریافت است.
شهرداری کابل نیز در ۱۶ سال گذشته به دلیل انکشاف غیر پلانی این شهر در زمینه آدرس یابی عاجز بوده است.
شهرداری کابل نیز می پذیرد که آدرس یابی یکی از مشکلات جدی در شهر کابل می باشد و هم اکنون هیچ خانه، منطقه و یا ناحیه شهرکابل آدرس دقیق ندارد.
اما، عبدالله حبیب زی سرپرست شهرداری کابل می گوید که برنامه آدرس یابی را در شهر کابل به همکاری یک شرکت معتبر بین المللی به صورت جدی زیر کار گرفته است.
آقای حبیب زی گفت: برنامه آدرس یابی در شهر کابل به صورت جدی زیر کار است و تا هنوز این برنامه برای ۹ ناحیه شهر کابل تکمیل شده است.
حبیب زی افزود: "برنامه آدرس یابی برای ۹ ناحیه شهر کابل به شکل دیجیتالی ترتیب شده که براساس آن، خانهها و کوچهها نامگذاری شده است".
به گفته او، برنامه بعدی شهرداری کابل نصب لوحهها در خانه ها و کوچه ها، می باشد که بزودی اجرایی خواهد شد. او تاکید کرد که این برنامه در تمامی نواحی ۱۸گانه شهر کابل ادامه می یابد.
هم اکنون چهره شهر کابل به دلیل آلودگی، ازدحام ترافیک و نبود سیستم های رفاهی به پایتخت نمی ماند. شاید کابل یکی از پایتختهای نادر در جهان باشد که کم ترین خدمات شهری در آن ارائه می شود.
در کنار برنامه آدرس یابی، شهرداری کابل می گوید که برنامههای ساخت جادهها و ایستگاههای شهری، احداث متروبس از برنامه های دیگر انکشافی می باشد که اکثر این برنامه ها از هم اکنون آغاز شده و حد اکثر تا ۵ سال آینده عملی خواهد شد.
عبدالله حبیب زی گفت که شهرداری کابل در نظر دارد تا برای کاهش ازدحام در شهر کابل، پولیس ترافیک را با تجهیزات پیشرفته روز از جمله نصب کمرههای ترافیکی در جادههای شهر و دیجتال سازی ثبت وسایط، مجهز سازد.
آقای حبیب زی گفت که برنامه سرک سازی در نواحی کابل و احداث ۱۱۵ کیلومتر متروبس جز برنامه دیگر شهرداری کابل برای کاهش ازدحام در این شهر است که به اجرا گذاشته شده است.
به گفته وی، این اصلاحات در کاهش ازدحام ترافیک در شهر کابل اهمیت ویژه دارد و ازدحام را تا ۵۰ درصد کاهش خواهد داد.
آگاهان امور شهری می گویند که هم اکنون کابل شهری برای زندگی نیست و تطبیق برنامه های انکشافی در این شهر نیز بدون همکاری همه جانبه شهروندان، کار ساده ای نیست و در عین حال بسیار هزینه بردار است.
انتهای پیام/