به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، پروفسور جبرائیل رزمجو نایب رئیس این کنفرانس در مراسم اختتامیه اولین کنفرانس بین المللی و پنجمین کنفرانس ملی کشاورزی ارگانیک و مرسوم در دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه برخی از عملیات های کشاورزی نظیر ترکیبات شیمیایی از جمله سموم و کودهای شیمیایی از عوامل مهم در آلودگی محیط زیست و مواد غذایی مطرح هستند، گفت: در چند سال اخیر این بحث جدی شده و گاهی اوقات میان کارشناسان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و جهاد کشاورزی در خصوص میزان سموم و کودهای شیمیایی اختلاف نظر جدی دیده می شود.
وی افزود: عده ای از کارشناسان معتقدند میزان مصرف سموم و کودهای شیمیایی در کشور حتی 10 برابر استاندارد جهانی است، در مقابل برخی نیز معتقدند میزان مصرف اینها کمتر از استاندارد جهانی است.
رئیس دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه محقق اردبیلی به عرضه محصولات سالم کشاورزی در جامعه تاکید و خاطرنشان کرد: مشاهدات ما نشان می دهد میزان مصرف سموم و کودهای شیمیایی در کشور زیاد است.
رزمجو با تاکید بر اینکه بایستی مواظب سلامت مواد غذایی و مردم باشیم، گفت: این مهم باید به نحوی توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و جهاد کشاورزی حل و فصل شود.
وی ادامه داد: در دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه محقق اردبیلی متخصصانی وجود دارند که می توانیم به این دو وزارتخانه کمک کنیم تا محصول و مواد غذایی سالم تولید شود و مصرف کنندگان از قبل این موارد دچار مشکل نشوند.
دکتر محمدتقی آل ابراهیم دبیر اجرایی این کنفرانس نیز با تاکید بر حمایت مادی و معنوی سفارت فرانسه در ایران از این کنفرانس، گفت: انجمن علوم علف های هرز اروپا نیز این کنفرانس را در سایت خود نمایه کرد و گزارش کنفرانس را در مجله این انجمن منتشر خواهد کرد.
وی با بیان اینکه مقرر شده بود از میان مقالات ارائه شده، 2 مقاله سخنرانی برتر و 5 پوستر برتر انتخاب شود، افزود: با نظر کمیته علمی کنفرانس و مهمانان خارجی، مقالات برتر به صورت 2 برابر انتخاب و میان آنها قرعه کشی انجام شد.
گفتنی است از مهمانان خارجی، مقالات برتر و غرفه های حاضر در نمایشگاه تجلیل به عمل آمد.
شایان ذکر است برگزاری کارگاه های آموزشی نرم افزار R، کاربرد مواد هیومیک در کشاورزی، مبانی و اصول کاربرد کودهای آفت کش های بیولوژیک در کشاورزی ارگانیک و سازگار با محیط زیست و تغذیه سالم و ارگانیک از دیگر بخش های این کنفرانس سه روزه بود.
انتهای پیام/ح