به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قزوین؛ محمد رضا صدیقی میگوید: این کتاب از مرحوم غفور صدیق الواعظ برای حاج یحیی صدوقی به یادگار مانده بود که بعد از فوت وی فرزندانش از این کتاب نفیس نگهداری میکنند.
وی افزود: حالا به اتفاق نظر همه فرزندان خانواده این کتاب دست نویس ارزشمند را برای نگهداری بهتر و اینکه در معرض دید همهی گردشگران باشد به موزهی خوشنویسی اهدا کردند.
مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری در این مراسم گفت: این قرآن با اسلوبهای تیموری در قطعی نزدیک به خشتی کتابت شده است و بعنوان یک کتاب نفیس ارزیابی میشود.
حضرتیها اضافه کرد: نام کاتب این اثر مشخص نیست، ولی در تاریخ هزار و ۱۲۲ هجری قمری ثبت شده که احتمالا متعلق به اواخر دوران تیموری و یا اوایل دوره صفوی است.
وی افزود: این قرآن در اصل یک جلد بوده که بعدها در دوجلد صحافی شده است.
حضرتیها گفت:: سرلوحهای این قرآن مزین به خط کوفی است که ویژگیهای سوره را کتابت و در پایان هر آیه با طلا اندازی تفکیک کرده و بین آیات، حزبها و جزئهای قرآن را هم با طلا اندوزی در حاشیه مشخص کرده است.
وی اضافه کرد: در حاشیه صفحات هم فوائد بیشتر نحوی کتابت شده است که باید بررسی شود که متعلق به چه دورهای است و یا کدام علما این یادداشتها را نوشته اند.
به گفته مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری در موزه خوشنویسی چهل ستون قزوین قرآنهای نفیس و متون مذهبی ارزشمندی نگهداری میشود.
حضرتیها از احداث موزه قرآن در قزوین خبر داد و گفت: استان قزوین چهرههای ممتازی در حوزه علوم قرآنی دارد و خوشنویسان برجستهای هم در کتابت قرآن نقش دارند.
انتهای پیام/