به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج؛ روز جمعه 27 مردادماه به دلیل رعد و برق جنگلهای کوه خامی شهرستان باشت طعمه حریق شده و بعد از 3 روز با وجود تلاش بیوقفه جنگلبانان و محیطبانان کهگیلویه و بویراحمدی همچنان در آتش میسوزد.
جنگلهای بلوط این خطه از زاگرس این روزها حال و روز خوشی ندارند و هر روز از گوشه و کنار کهگیلویه و بویراحمد صدای ناله بیفریاد درختان نازنین و زیبا بلوط به گوش میرسد صدای که هرگز به گوش مسئولان ستاد مدیریت بحران کشور نرسیده است و شاید هم نمیخواهند بشنوند.
کهگیلویه و بویراحمد با دارا بودن 20 درصد جنگلهای زاگرس بعد از استانهای شمالی کشور بیشترین پوشش جنگلی را در بین سایر استانها دارد میراث گرانبهای که به صورت امانت گرفته و باید صحیح و سالم به آیندگان تحویل دهد.
اما با ادامه روند تخریب چند سال اخیر جنگلهای استان به دلیل بیماری، آتشسوزی و زمینخواری بعید میدانم آیندگان حتی چیزی از جنگل بدانند زیرا در برخی مناطق شاهد رفتن به سمت بیابانی شدن هستیم.
مدیرکل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد گفت: کوه خامی که بین شهرستانهای باشت و گچساران قرار دارد از طرف شهر باشت که به دلیل رعد و برق روز جمعه دچار آتش سوزی شد همچنان در آتش میسوزد.
عزتالله بهشتی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در یاسوج اظهار داشت: با تلاشهای مجموعه کارکنان منابع طبیعی و محیط زیست و کمک برخی از مردم اما همچنان آتش مهار نشده و درختان در آتش میشوند.
وی افزود: به دلیل کوهستانی و سختگذر بودن نیازمند بالگرد امدادی هستیم و در غیر این صورت باید شاهد خاکستر شدن درختان بلوط باشیم و البته با رایزنیهای انجام شده با مسئولان یگان حفاظت سازمان جنگلها مقرر شده یک دستگاه بالگرد آبپاش برای مهار آتش سوزی اعزام شود.
بهشتی با تاکید بر اینکه برای حفاظت و صیانت از جنگلهای استان نیازمند بالگرد هستیم، ادامه داد: انتظار میرود ستاد بحران کشور نسبت به اختصاص یک فروند بالگرد امدادی به این استان همکاری و مساعدت لازم را داشته باشد.
وی عنوان کرد: انتظار میرود نهادها و دستگاههای اجرایی، همیاران طبیعت، تشکلهای زیست محیطی و دوستداران طبیعت برای مهار آتشسوزی جنگلهای کوه خامی باشت نهایت همکاری را با پرسنل اداره منابع طبیعی و آبخیزداری داشته باشند.
انتهای پیام/ش