به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از خبرگزاری جمهور منابع معتبر در ولایت غور گفتهاند که "شورای کویته پاکستان" با اهدافی بزرگ میخواهد تیوره را به چنگ بیاورد.
شورای کویته، مرکز فرماندهی و تصمیمگیری طالبان است که در کویته پاکستان مستقر میباشد.
عبدالحی خطیبی سخنگوی والی غور میگوید: این جنگ را "شورای کویته" با سه هدف مرتبط به هم دنبال میکند؛
اول، انتقال شورای کویته به ولایت غور
دوم، سقوط چند ولسوالی هم سرحد تیوره از جمله: ولسوالی پسابند، دولینه و شهرک باز کردن راه و ساختن دهلیزی برای پیدا کردن جای پا در شمال کشور ،هدف سوم این شورا از جنگ در ولسوالی تیوره غور میباشد.
از یک سو نمایندهگان مردم غور در شورای ولایتی، شرایط را شدیدا نگران کننده میدانند.
فضلالحق احسان یکی از نمایندهگان این شورا به خبرگزاری جمهور میگوید: حکومت مرکزی هرچه زودتر باید دست به کار شود.
احسان از احتمال وقوع فاجعه انسانی شبیه منطقه میرزا اولنگ ولسوالی صیاد ولایت سرپل دلهره داشته و بر این باور است: اندکترین کمکاری و غفلت، حادثه سر بریده شدن چندین باشنده منطقه میرزا اولنگ را در تیوره غور تکرار خواهد کرد.
انتقال جنگ از شرق به شمال شرق و حالا هم منتقل ساختن از جنوب به غرب افغانستان آنچه است که برخی از کارشناسان امنیتی در کشور به آن باورمند میباشند.
عبدالقادر کامل آگاه سیاسی و امنیتی به جمهورنیوز میگوید: جنگ در افغانستان چهره استخباراتی داشته و کشورهای حامی جنگ در کشورمان بر این تصمیم هستند تا بر نقاط استراتیژیک هر زون چیره شوند.
وی ادامه میدهد: شورای کویته میخواهد با به دست گرفتن قدرت در یک ولسوالی مانند تیوره غور به فکر گسترش جنگ در مرکزیت زون غرب که ولایت هرات باشد، حاکمیت پیدا کند. فراه، نیمروز، بادغیس، فاریاب و بامیان ولایاتیاند که به گفته کامل اگر اینبار ولسوالی تیوره سقوط کند از ساحه سیاه نا امنی در امان نخواهند بود.
این کارشناس امنیتی راهکاری که در زمینه جنگ در ولسوالی تیوره ارائه میدارد را چنین بیان میکند: برای اینکه حکومت در جنگ با نیروهای مخالف غالب شده و بازنده میدان نباشد، در زمان جاری جنگ به ازدیاد شمار سربازان پرداخته و در دراز مدت پس از اینکه تسلط کامل را بر ولسوالی بدست آورد، پاسگاههای امنیتی را افزایش داده تا برای مدتی امنیت کامل بر فضای آن ولسوالی حکمفرما شود.
یکی دیگر از راهکارهای پیشنهادی آقای کامل این است که برای مردم اشتغالزائی صورت بگیرد. وی بیکاری را از عوامل بزرگ پیوستن مردم بخصوص قشر جوان به صفوف گروههای مخالف دولت عنوان میکند.
با تمام این وجود، طالبان تا کنون در مورد برنامههای خود پیرامون ولسوالی تیوره چیزی را ننوشته و یا توضیحی را ارائه ندادهاند.
درست یک ماه قبل در روز ۲۹ ماه سرطان سال جاری، عملیاتی از جانب نیروهای حمایت قاطع، به هدف پاکسازی طالبان در ولسوالی تیوره آغاز گردید که تا اکنون ادامه دارد. تا اینجای کار ۹۲ عضو گروه طالبان کشته و ۷۶ تن هم زخم برداشتهاند.
در تازهترین درگیری میان نیروهای حمایت قاطع و گروه طالبان در روز شنبه، ۲۸ اسد، ۱۳ تن از افراد گروه طالبان کشته و ۸ تن زخمی شده اند.
از اوایل جنگ در این ولسوالی، چهار سرگروه طالبان که اهداف "شورای کویته" برای بُرد در این جنگ را پیش میبردند با نامهای ملاصمیم، عبدالرحیم، مولوی عیدگل ثاقب و ملایوسف کاظم، کشته و سیفالرحمن فرمانده دیگری از گروهکهای طالبان زخم برداشته است.
وسایل نقلیه و تجهیزات نظامی نفرات طالبان در جریان جنگ، تخریب و به دست نیروهای امنیتی کشور افتاده است.
بامداد روز اول ماه اسد، ولسوالی تیوره ولایت غور که استراتژیکترین نقطه این ولایت است به دست طالبان سقوط کرد.
اما در جریان کمتر از یک هفته نیروهای امنیتی موفق به بازپسگیری آنجا شدند.
حالا که نقشه "شورای کویته" در جنگ ولسوالی تیوره ولایت غور رو شده است باید دید که دولت چه طرحی را برای مقابله با این نقشه دارد.
انتهای پیام/