به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج؛ یعقوب دمساز گفت: تعداد زیادی از چاههای غیرمجاز، خانگی و یا مربوط به کارگاههای بلوک زنی و کارواش هستند.
وی اظهار داشت: باید بهمنظور استفاده هر چهبهتر از آب اصلاح الگوی کشت را مد نظر قرار داد و کشاورزان را در سالهای کم بارشی به کشت محصولاتی که نیاز کمتری به آبیاری دارند ترغیب کرد.
دمساز عنوان کرد: در سال جاری سه حلقه چاه کشاورزی غیرمجاز در بخش سوق در این شهرستان پر شد.
وی بیان کرد: این چاههای غیرمجاز در راستای اجرای طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی و حفاظت و صیانت از منابع با اخذ دستور قضایی و حضور نیروی انتظامی پر شد.
وی گفت: با انسداد این چاهها از برداشت غیرمجاز آب از سفرههای زیرزمینی جلوگیری میشود.
دمساز عنوان کرد: اجرایی شدن طرح احیا و تعادل بخشی تنها راه نجات استان در جهت جلوگیری از بحران کم آبی است.
وی اظهار کرد: پایبندی به قانون، توجه به مدیریت صحیح و مصرف بهینه آب وظیفهای همگانی است.
بر اساس آمارهای موجود کهگیلویه و بویراحمد 10 درصد آبهای کشور را در اختیار دارد اما با این وجود پدیده خشکسالی در این استان در سالهای اخیر کمکم خود را نشان داده است.
افت سطح آب در استان کهگیلویه و بویراحمد از سال 1387 آغاز شده و همچنان رو به افزایش است.
بررسیها و مطالعات شرکت آب منطقهای حکایت از کاهش میزان نزولات جوی در هشت سال گذشته در این استان دارد بهطوری که میانگین بارشها در این مدت نسبت به بلند مدت و از سال زراعی 1351 تا 1395 حدود 50 درصد کاهش یافته است.
میانگین بلند مدت بارندگی در استان از 43 سال قبل تاکنون افزون بر 675 میلی متر معادل حدود 10 هزار و 474 میلیون مترمکعب اعلام شده است.
بر اساس اطلاعات کارشناسان آب منطقهای حدود 44 درصد از این میزان تبخیر میشود و جزء بارندگیهای مفید محسوب نمیشود و از مجموع 57.3 درصد بارشهای مفید نیز حدود 55 درصد از این میزان نیز تبدیل به روان آب و تشکیل سیلاب میشود.
همچنین 44 درصد بارشهای مفید معادل 2 هزار و 613 میلیون متر مکعب سهم حوزههای آبریز و سفرههای زیرزمینی در کهگیلویه و بویر احمد میشود.
به دلیل خشکسالی و افزایش بهره برداری در این تعداد دشت استان، 60 میلیون متر مکعب کسری آب وجود دارد.
انتهای پیام/ش