تیمی از محققان توانستند با توسعه سیستمی مبتنی بر هوش مصنوعی به تشخیص زودهنگام سرطان پوست ملانوما کمک کنند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ این تکنولوژی از نرم افزار یادگیری دستگاه برای آنالیز تصاویر گرفته شده از ضایعات پوستی استفاده کرده و در اختیار پزشکان همراه با داده های عینی در مورد نشانگرهای مشخص کننده ملانوما قرار می دهد؛ سرطان پوست ملانوما اگر خیلی دیر تشخیص داده شود، بیماری مرگباری خواهد بود، اما در صورت تشخیص به موقع قابل درمان است.

سیستم هوش مصنوعی با استفاده از دهها هزار تصویر از پوست و میزان هموگلوبین و یوملانین مربوطه شان، می تواند در ابتدا تعداد بیوپسی های غیرضروری را کاهش دهد و بدین ترتیب هزینه های چشمگیر درمان کاهش یابد.

تغییر در غلظت و توزیع یوملانین، ماده شیمیایی که رنگ پوست را مشخص می کند، و هموگلوبین، پروتئین موجود در سلول های قرمز خون، از شاخص های قوی ملانوما هستند.

به گفته محققان، این سیستم جدید اطلاعات عینی درباره ویژگی های ضایعه پوستی را در اختیار پزشکان قرار داده تا به آنها قبل از انجام هرگونه اقدامات تهاجمی کمک کند.

الکساندر وانگ، استاد دانشگاه واترلو کانادا، در این باره می گوید: «این شیوه می تواند ابزاری قدرتمند برای تشخیص فوری سرطان پوست باشد.»

در حال حاضر، متخصصان پوست عمدتا با معاینات چشمی ضایعات پوستی نظیر خال ها تصمیم می گیرند آیا بیماران باید برای تشخیص بیماری تحت نمونه برداری قرار گیرند یا نه.

منبع:مهر

انتهای پیام/

 

هوش مصنوعی به تشخیص زودهنگام سرطان پوست کمک می‌کند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.