به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، عبدالحمید رسولی گفت: دغدغه و نگرانی کشاورزان سیستان و بلوچستان در فصل برداشت خرما زیاد بود و خرماکاران استان مجبور به فروش محصول خود به صورت سبز و نارس به دلالان با قیمت پایین بودند.
وی افزود: با اجرای طرح خرید تضمینی خرما توسط دولت از چند روز گذشته تا کنون شاهد بازگشت امید و شادابی میان نخلکاران سیستان و بلوچستان هستیم، زیرا دیگر نگرانی از فروش نرفتن محصولاتشان ندارند.
وی گفت: سازمان تعاون روستایی سیستان و بلوچستان با هدف ساماندهی مسائل کشاورزان، برای نخستین بار کار خرید تضمینی خرما به شرط معامله را از چند روز گذشته در استان آغاز کرده است.
مدیر تعاون روستایی سیستان و بلوچستان در رابطه با نحوه اجرای این طرح اظهار داشت: در مرحله نخست اجرای این طرح در شهرستانهای خرماخیز استان سردخانه اجاره شده تا کشاورزان در صورت تمایل بر اساس دستورالعمل ابلاغی تایید شده خرمای درجه یک خود را بسته بندی و به صورت امانی در این سردخانهها نگهداری کنند.
رسولی ادامه داد: بر اساس مفاد این طرح، مراکز خرید تعیین شده از سوی این سازمان قراردادی سه ماهه با کشاورز امضا میکنند تا این افراد خرمایشان را به مدت سه ماه به صورت امانی به نام خودشان در سردخانهها نگهداری کنند.
وی افزود: در زمان تحویل و انتقال خرما به سردخانه بخشی از قیمت محصول (۶۰ تا ۸۰ درصد) از قرار هر کیلو ۱۳ تا ۱۴ هزار ریال به صورت علی الحساب به کشاورزان پرداخت میشود.
وی گفت: کشاورز در طول مدت سه ماهه قرارداد فرصت دارد با بازاریابی و پیدا کردن مشتری خرمای خود را به بهترین قیمت بفروشد.
مدیر تعاون روستایی سیستان و بلوچستان گفت: خرماکار استان در صورت پیدا کردن خریدار میتواند محصول خود را از سردخانه تحویل گرفته و مبلغ علی الحساب دریافتی را همراه با هزینه سردخانه پرداخت کند.
رسولی افزود: چنانچه بعد از سه ماه کشاورز نتوانست خرمای خود را بفروشد، محصول موجود در سردخانه به مرکز خرید تعلق گرفته و مازاد قیمت به وی پرداخت میشود.
وی گفت: کوتاه کردن دست سودجویان و ایجاد فرصتی همراه با حمایت مالی برای کشاورز به منظور فروش محصولاتش با قیمت مناسبت بهترین مزایای اجرای این طرح است.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان نیز گفت: برداشت خرما از نخلستانهای استان با گستره ۵۵ هزار هکتار تا پایان شهریور ادامه دارد.
اردشیر شهرکی افزود: از مجموع ۵۵ هزار هکتار نخلستانهای استان، ۴۵ هزار هکتار بارور و بقیه غیر بارور است.
وی گفت: حدود ۱۰۰ نوع خرما در سیستان و بلوچستان تولید میشود که بیشترین سطح تولید این محصول به انواع ربی و مضافتی اختصاص دارد.
انتهای پیام/گ