به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حالِ بد، اول هفته و آخر هفته و وسط هفته نمیشناسد؛ وقتی حال بد است، بد است! شادترین آهنگ دنیا را هم بشنوید، گریه میكنید؛ چون از درون اوضاع خراب است و این به قول معروف جنگولك بازیها! نمیتواند ویرانه درونتان را آباد كند. حوصله خودتان را هم ندارید.
حالا همه بیایند و بگویند:« خوب باش»، « قوی باش»، « اتفاقی نیفتاده»، «به بدترش فكر كن»، «هنوز سلامتی، برو خدا رو شكر كن» و... هزار و یك جمله مثلا امیدواركننده دیگر كه بدتر حرصتان را درمیآورند! میخواهید سر به دیوار بكوبید و فقط صدای بقیه را نشنوید. حق هم دارید؛ چون دیگران فقط كنار گود ایستادهاند و شما در بطن ماجرا هستید.
پس با همه این توضیح، فقط و فقط خودتان هستید كه میتوانید دست به زانویتان بزنید و بلند شوید. برای اینكه حالتان تغییر كند، باید چه كار كنید؟ به قول خارجیها، برای تغییر مودتان، چه راهكارهایی را بلد هستید؟ حتما راههایی را امتحان كردهاید، اما بد نیست این راهكارها را هم، با هم مرور كنیم.
حالمان دگرگون میشود؟
یك پیغام یا تماس تلفنی بدون پاسخ، یك كلمه یا جمله دلشكن، بدقولی، سؤال یا سؤالهای بدون پاسخ، یك درخواست ساده بدون جواب، هدیهای كه باید خریده میشد و نشد و... بنابراین هزار و یك دلیل برای تغییر حال روانی ما وجود دارد؛ همینطور بگیرید از دلخوریهای سادهای كه شاید با یك توجه سادهتر برطرف میشدند تا اتفاقات بزرگتری كه میتواند مشكلات جدی روانپزشكی در ما ایجاد كند. بنابراین حال و روز هیچ آدم سالمی بیدلیل به هم نمیریزد! حتما اتفاقی افتاده كه آدمی كه تا یك ساعت پیش خوب و خوش بوده حالا به اتاقش پناه میبرد و در را روی خودش میبندد.
برای دلخوریمان چه كار كنیم؟
همه ما ادعای شعور و فرهنگ داریم. همه ما به زبان میگوییم:« اگر از ما انتقاد كنند، نمیرنجیم!» اما این حقیقت ندارد! افراد از اینكه مشكل رفتاریشان را به آنها گوشزد كنید حتما خواهند رنجید و در مقابل شما جبهه میگیرند، اما اگر شخصی را پیدا كردید كه توانستید مراتب اعتراضتان را خیلی متمدنانه به او بگویید و او بشنود و توضیح بدهد و واكنش عجیبی نشان ندهد، حتما این كار را انجام دهید. تلفن را بردارید و خیلی راحت درباره موضوعی كه شما را ناراحت كرده، با طرف مقابل صحبت كنید.
فرقی هم ندارد این شخص والدین، خواهر یا برادر، همكلاسی، دوست، نامزد یا همكار شماست. رفتار نادرست متعلق به هر كسی كه باشد، باید درباره آن توضیح داده و معذرتخواهی كند، اما اگر نمیتوانید،حالا یا اینكه نمیخواهید یا جراتش را ندارید، مطمئن باشید در همان حال میمانید و حالتان بد و بدتر خواهد شد. اما یادتان باشد، لحظههایی كه شما در رنج و عذاب بوده و دلخور هستید، طرف مقابل، شما را نمیبیند و چه بسا كه در حال خوشگذرانی است!
از خانه بیرون بزنید
با اینكه خانه، برای اغلب ما امنترین مكان دنیاست، اما گاهی در و دیوار همین مكان امن،روی دلمان آوارمیشود. انگار كه دیوارها روی قلبمان آوار فروریختهاند. پس، از خانه بیرون بزنید. بهتر است بدون قرار گذاشتن با كسی این كار را انجام دهید. اصلا مهم نیست هدف و مسیر مشخصی داشته باشید. فقط همین كه بیرون بروید و در خیابانهای شهر قدم بزنید، كافی است.
اگر مكان سرسبزی مانند پارك نزدیك شماست، میتوانید بخشی از این مسیر را در فضای سبز قدم بزنید. سعی كنید حتما بخشی از مسیر را زیر نور آفتاب قدم بزنید. نور آفتاب انرژیبخش است. همین كه از خانه بیرون بروید، انگار از مشكل فاصله گرفتهاید و از نمای دورتری به آن نگاه میكنید. برای حل آن نیز میتوانید به فكرهای بهتری برسید.
موسیقی گوش كنید
در سكوت مطلق، هجوم افكار بیشتر است؛ اگرچه گاهی فكر كردن در سكوت مناسب است. در این شرایط، حتما موسیقی گوش كنید. نوع موسیقی بستگی به حالتان دارد. ممكن است حتی در تمام طول مسیر فقط به یك آهنگ گوش بدهید؛ اصلا مهم نیست. به موسیقیای گوش كنید كه آرامتان میكند.از گریه نترسید. معذب نشوید كه دیگران شما را حین گریستن میبینند. راحت باشید.
برای خودتان چیزی نخرید
شاید برای تغییر روحیه، حتی خرید یك بستنی ساده خوب باشد. خریدن اینطور موارد مسالهای نیست. به این دلیل كه چیزی برای شما به یادگار نمیماند، اما از خریدن چیزهایی كه ماندگارند و برای شما باقی میمانند، خودداری كنید. به این دلیل كه با هر بار دیدن شیء موردنظر، یاد حال بدتان خواهید افتاد. پس سعی كنید در حال بد، دست به خرید نزنید.
ورزش كنید
در هر پارك بزرگ و كوچك كنار خانه، وسایلی برای ورزش وجود دارد. خودتان را بهدست یكی ازاین بازیها بسپارید. اگر حتی در مسیر به زمین بازی بچهها برخوردید، حتما داخل شوید و خودتان را بهدست بازیهای كودكانه مثل تاببازی، سرسره و الاكلنگ بسپارید. مطمئن باشید حالتان دگرگون خواهد شد
یك كار خوب انجام دهید
یك گلدان بخرید و آن را در پارك بكارید. ساندویچ بخرید و به كودك نیازمندی كه سر راهتان میبینید، بدهید. به یك نفر در خیابان كمك كنید. برای عزیزی هدیه بخرید و برای او بیاورید. هر كاری كه حس میكنید حال خوبی در شما ایجاد میكند، انجام دهید.
تلفنتان را خاموش نكنید
در این شرایط نخستین واكنش بسیاری از ما، بهویژه خانمها، قطع ارتباط است. موبایل را خاموش نكنید. این وضعیت غیرعادی، استرس و اضطراب شما را بیشتر خواهد كرد، اما سعی كنید تا حد ممكن به آن سر نزنید و منتظر نباشید. بسیار كار سختی است، اما به نتیجه خوب آن فكر كنید تا بتوانید! البته كه در این شرایط ضرورتی ندارد به تلفن هر كسی هم پاسخ بدهید.
منبع: سلامت انلاین
انتهای پیام/