شماری از شهروندان افغانستان از افزایش قیمت مواد غذایی در آستانه عید قربان ابراز نگرانی کرده‌اند.

قیمت مواد غذایی در افغانستان در آستانه عید قربان دو برابر شده استبه گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان،  پس از سقوط رژیم طالبان و روی کار آمدن حکومت جدید به رهبری حامد کرزی رییس جمهور پیشین کشور، نظام اقتصادی بازار آزاد در افغانستان حاکم شد.

نظام اقتصادی بازار آزاد هرچند عمر شانزده ساله در افغانستان دارد، اما موجودیت آن همواره از سوی شماری از کارشنان علم اقتصاد در افغانستان مورد انتقاد قرار گرفته است. جالب اما اینجاست که حامد کرزی رییس جمهور پیشین که در ابتدا طرفدار این نظام اقتصادی بود، حمایت از این نظام را یکی از بزرگ‌ترین اشتباهات دوران حکومتداری خود می‌داند.

افزایش قیمت مواد غذایی در آستانه عید و مراسم‌های خاص یکی از جمله تاثیرات نظام اقتصادی بازار آزاد است که مردم از آن همواره لب به شکایت می‌زنند.

ایمل باشنده شهرکابل از افزایش قیمت مواد غذایی در آستانه عید قربان سخت شکایت کرده می‌گوید که حکومت در این زمینه هیچ کنترولی ندارد.

ایمل گفت:" اینجا دیگ بی سرپوش است، هرکس که به بازار آمد نرخ دل خودش را می‌ماند، هر وقت روزهای پیش از عید و مثل سال نو قیمتی می‌شود حکومت هم به قصه اش نیست که بیایید و به دکاندارها و تجارها بگوید نرخ را قیمت نکنید".

در حالی‌که چند روز به عید قربان باقی مانده اما قیمت مواد غذایی، میوه خشک، پوشاک و دیگر کالاهای مصرفی به شدت و بگونه سرسام آور بلند رفته است.

ظریف باشنده‌ شهر کابل گفت: میوه خشک هر وقت پیش پیش عید قیمت اش بلند می‌رود دولت هم کدام چیزی نمی‌گوید، مردم زیاد می‌یایند و می‌خرند دکاندارها هم هرچه به دهن شان جور آمد قیمت می‌کند.

در همین حال مسافر قوقندی سخنگوی وزارت تجارت می‌گوید که از شش ماه به این سو قانون حمایت از مستهلک از سو رییس جمهور توشیح شده و به اساس این قانون اشخاصی که دست به قیمت فروشی می‌زنند مورد پیگرد قانونی قرار می‌گیرند.

آقای قوقندی گفت: شش ماه پیش قانون حمایت از مستهلک از سوی رییس جمهور توشیح شد و هرگاه کسی که در بازار مشکل ایجاد کند و کسی که در بازار دست به گران فروشی بزند مورد پیگرد قانونی قرار می‌گیرد.

سخنگوی وزارت تجارت می‌گوید که کمیسیون نظارتی همواره از وضعیت بازار نظارت کرده و برنامه‌های آگهی دهی را نیز در این زمینه روی دست گرفته شده است.

قوقندی افزود که بازار اقتصادی کنونی براساس عرضه و تقاضا است و گاهی که در مراسم های عمومی مثل عید و یاهم در ماه‌های زمستان نرخ‌های بازار تغییر می‌کند این تغییرات زود گذر بوده و نیز هیات کمیسیون نظارتی بر بنیاد قانون قبل از رسیدن این ایام از بازار به گونه جدی نظارت می‌کند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار