براساس آمار گمرک در ۴ ماهه نخست سال ۹۶ بیش از ۴۶ هزار تن تخمه آفتابگردان وارد کشور شده که از این میزان بیش از 3 هزار و 816 تن از ایالات متحده آمریکا خریداری شده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ دانه آفتابگردان به دلیل استفاده در روغن کشی از ارزش بالایی در بین محصولات کشاورزی برخوردار است و با نگاه به آمار گمرک می‌توان به این موضوع پی برد که هرساله ارز قابل توجهی برای واردات این محصول از کشور خارج می‌شود.

این درحالی است که کشت این محصول پرمصرف به تجهیزات خاصی نیاز ندارد و مانند سایر محصولات کشاوری در بیشتر نقاط کشور می‌توان به کشت آن پرداخت.

در همین راستا چندی پیش رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار در رابطه با واردات تخمه آفتابگردان خاطرنشان کرد: باوجود تولید بالای تخمه آفتابگردان در کشور این محصول پرطرفدار در حجم بالایی وارد کشور می‌شود که نسبت به نمونه داخلی از ارزش غذایی پایین‌تری برخوردار است.

وی افزود:‌ای محصول که امکان تولید آن درکشور وجود دارد و هرساله ارز قابل توجهی صرف واردات آن می‌شود همچنان وارد کشور می‌شود، اما واردات محصول پرطرفداری، چون بادام هندی که توان تولید ان در کشور موجود نیست ممنوع است.

احمدی با بیان ارزش غذایی بالای نمونه داخلی تخمه‌های آفتابگردان گفت: کشاورزان در پی ورود تخمه آفتابگردان خارجی به کشور دیگر رغبتی به کشت آفتابگردان ندارند و از قیمت پایین نمونه خارجی در کنار ارزش غذایی پایین‌تر باعث متضرر شدن کشاورزان شده است.

رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار از میزان مصرف دقیق این محصول در کشور اظهار بی‌اطلاعی کرد و افزود: مصرف تخمه آفتابگردان در کشور بالاست و در صنعت روغن‌کشی نیز ارزش بالایی دارد که با برنامه‌ریزی و تولید ۱۰۰ درصدی در داخل کشور می‌توان از واردات آن بی نیاز شد.

براساس آمار مقدماتی گمرک از تجارت خارجی چهار ماهه نخست سال جاری، در این مدت بیش از ۴۶ هزار و ۹۹۸ تن دانه آفتابگردان از کشور‌های مختلف جهان وارد ایران شده است.

براساس واردات این حجم تخمه آفتابگردان به کشور، ۴۴ میلیون و ۷۸۴ هزار و ۶۷۳ دلار ارز از کشور خارج شد که بالغ بر ۱۵۴ میلیارد و ۳۴۰ میلیون و ۵۵۲ هزار و ۹۵۵ تومان در آمار گمرک به ثبت رسیده است.

گفتنی است تخمه آفتابگردان از ۹ کشور جهان وارد ایران شده است که در این میان اولین و بزرگترین صادرکننده تخمه آفتابگردان به ایران چین با صادرات بیش از ۲۸ هزار تن بوده است که توانسته در مدت ذکر شده درآمد، ۳۲ میلیون دلاری را نصیب خود کند.

بعد از چین، کشور امارات متحده عربی دومین صادرکننده تخمه آفتابگردان به کشور بوده است که در ۴ ماهه نخست سال جاری با صادرات ۴ هزار و ۵۵۳ تن درآمد بیش از ۵ میلیون دلاری را به خود اختصاص داده است.

در این میان ایالات متحده آمریکا به عنوان سومین کشور صادر کننده تخمه آفتابگردان به ایران دیده می‌شود که با صادرات ۳ هزار و ۸۱۶ تنی، درآمد ۱ میلیون و ۸۴۴ هزار و ۴۷۱ دلاری را کسب کرده است.

 واردات تخمه آفتابگردان از آمریکا+جدول

با این تفاسیر درحالی که می‌توان کشت چنین محصولی را برای رفع نیاز کشور در حجم گسترده انجام داد و از خارج شدن ارز جلوگیری کرد حال جای سوال دارد که چرا به این محصول پرمصرف و کشت آن توجهی نمی‌شود و برنامه خاصی برای تولید آن در حجم انبوه وجود ندارد.

واردات تخمه آفتابگردان از آمریکا+جدول

واردات تخمه آفتابگردان از آمریکا+جدول

واردات تخمه آفتابگردان از آمریکا+جدول

واردات تخمه آفتابگردان از آمریکا+جدول

واردات تخمه آفتابگردان از آمریکا+جدول

منبع:میزان

انتهای پیام/

 

کشاورزان در پی ورود تخمه آفتابگردان خارجی به کشور دیگر رغبتی به کشت آفتابگردان ندارند

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
-
ناشناس
۱۰:۲۸ ۱۱ شهريور ۱۳۹۶
بجای اینکه هندونه بکارن خوب بیان آفتابگردان بکارن. آخه کشاورز بنده خدا از کجا بدونه. باید جهاد کشاورزی حمایت کنه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۳ ۱۱ شهريور ۱۳۹۶
تخمه رو دست کشاورزها مونده