به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ فاضلی مدیرکل زمینشناسی و اکتشافات معدنی لرستان گقت: با توجه به این که علم استفاده از ایزوتوپها و مطالعه آنها در علوم مختلف از جمله علوم زمین و اکتشاف معادن، محیط زیست و داروسازی و گسترش روز افزون پیدا کرده و در اکثر کشورهای پیشرفته و در حال توسعه به عنوان علمی نوین و به عنوان یک ابزار قدرت برای کنترل کشورها و بازارهای مصرف در آنها استفاده میشود، در راستای سیاستهای اقتصاد مقاومتی مبتنی بر رهنمودهای رهبر معظم انقلاب در رسیدن کشور به خودکفایی و عدم نیاز به وابستگی به سایر کشورها لازم است دستگاهها و تجهیزاتی که بدین منظور میتواند مورد استفاده دانشمندان و محققان داخلی قرار گیرد تا کشور را در راه رسیدن به اهداف عالی سوق دهد فراهم و در دسترس آنان قرار گیرد.
وی افزود: در همین راستا قرار است برای اولین بار در آسیا و خاورمیانه آزمایشگاه سنسنجی در لرستان احداث شود؛ در بحث کاسموژنیک ششمین کشور دنیا خواهیم بود که از این تکنولوژی برخوردار است.
فاضلی در ادامه گفت: این طرح باعث جلوگیری از خروج ارز از کشور و جذب سرمایههای خارجی و عدم وابستگی به کشورهای دیگر و جلوگیری از خروج اطلاعات استراتژیک میشود.
مدیرکل زمین شناسی و اکتشافات معدنی لرستان افزود: همچنین امکان ساخت و تحقیقات بیشتر روی رادیوداروها و رسیدن به خودکفایی، سهولت در پیجویی و اکتشاف معادن، تعیین منشاء ریزگردها و مقابله با آن، ردیابی و تعیین منشاء آلایندههای محیط زیست، اکتشاف ذخایر حاوی عناصر نادر خاکی، عضویت در گروه تحقیقاتی مدرسه تحقیقات علوم زمین (RSES)، تبدیل شدن به قطب سنسنجی منطقه و... را فراهم میآورد.
وی با بیان اینکه مجری طرح سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور است، گفت: همچنین اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی استان و مرکز پژوهشهای کاربردی سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور در این طرح همکاری دارند.
فاضلی گفت: مجموعه آزمایشگاههای تعیین سن به عنوان یک سیستم تخصصی و آنالیز است که میتواند از نظر تجاری توجیهپذیری مناسبی داشته باشد. این توجیهپذیری از جنبه دستیابی به فناوریهای روز دنیا، ارتقاء علمی کشور، ایجاد اشتغال و درآمدزایی دارای اهمیت است.
انتهای پیام/ د