به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، فخری گفت که اداره عالی مبارزه با فساد اداری در یک سال گذشته، موجودیت فساد اداری را در پانزده وزارتخانه و نهادهای حکومتی بررسی کرده و در نتیجه آن ۱۵ پرونده فساد را به حکومت فرستاده است.
رییس اداره عالی مبارزه با فساد اداری بیان داشت، در میان این پروندهها، پروندههای بزرگ فساد مالی سنگین و پیچیده وجود دارد. اما فخری جزییات بیشتری در این باره نداد.
فخری افزود که از میان پانزده پرونده، شماری از آنها برای بررسی به مرکز عدلی و قضایی فرستاده شده است.
رییس اداره عالی مبارزه با فساد اداری، کارکردهای این اداره در امر مبارزه با فساد اداری را موثر خوانده و از رییس جمهور میخواهد که این اداره مطابق با کنسوانسیونهای بین المللی مبارزه با فساد، مورد حمایت قرار دهد.
بر بنیاد گفتههای وی، اداره عالی مبارزه با فساد اداری زمانی مطابق به معیارهای بین المللی آماده خواهد شد که مداخلات و اعمال فشارهای سیاسی از این اداره کوتاه شده و استقلالیت آن حفظ گردد که این موارد تاهنوز مراعات نشده است.
از سوی هم شماری از نهادهای مبارزه با فساد اداری از حذف ادارات موازی فساد اداری حمایت میکنند اما این نهادها انتقاد دارند که حکومت اراده جدی سیاسی در امر مبارزه با فساد اداری ندارد.
سید اکرام افضلی، رییس دیدبان شفافیت افغانستان می گوید، حکومت تعهد کرده بود که اداره مستقل مبارزه با فساد اداری را ایجاد می کند اما این اداره هنوز ایجاد نشده است، اداره ای که در کارکردهای خود مستقل بوده و در کاهش فساد اداری موثر واقع شود.
این نهاد مبارزه با فساد در خصوص عملکردهای مرکز عدلی و قضایی میگوید که در این اداره مداخلات سیاسی صورت میگیرد، بدین لحاظ، پروندههای بزرگ فساد اداری از سوی این نهاد مورد رسیدگی قرار نمیگیرد.
این در حالی است که مرکز عدلی و قضایی مبارزه با فساد اداری در یک سال گذشته، ده ها پرونده فساد اداری را بررسی کرده و عاملین آن ها را مورد پیگرد قانونی قرار داده است.
انتهای پیام/