فواد ایزدی کارشناس مسائل آمریکا در گفتوگو با خبرنگار سیاستخارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به آزمایش بمب هیدروژنی از سوی کره شمالی و احتمال درگیری نظامی این کشور با ایالات متحده، اظهار کرد: کره شمالی در عمل گزینه نظامی را از روی میز آمریکا برداشته و خیلی به تهدیدهای آمریکاییها توجه نکرده است.
وی با بیان اینکه بعد از توافقی که زمان کلینتون بین کره شمالی، آمریکا و پنج کشور دیگر انجام و پس از به قدرت رسیدن بوش پسر این توافق نقض شد، بیان کرد: در آن زمان کرهشمالی متوجه شد که آمریکاییها قابل اعتماد نیستند و به سوی برنامه هستهای خود رفت.
کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به اینکه پیونگیانک در سالگرد تست بمب اتمی «که از روزهای ملی کره شمالی است» دست به آزمایش بمب دیگری زد، تصریح کرد: آمریکاییها در عمل گزینه نظامی ندارند چرا که هزاران سرباز آمریکایی اکنون در کره جنوبی و ژاپن مستقرند و به خوبی میدانند اگر از گزینه نظامی استفاده کنند، سربازانشان هدف قرار گرفته میشود.
ایزدی با تأکید بر اینکه آمریکا اگر بخواهد از گزینه نظامی استفاده کند باید ابتدا سربازان خود را از کره جنوبی و ژاپن خارج کند که هرگز چنین کاری را انجام نمیدهد، افزود: سربازان آمریکایی از زمان جنگ جهانی دوم در این دو کشور حضور دارند و واشنگتن این پایگاهها را وسیلهای برای فشار به چین و روسیه میداند و از این رو به حفظ آنها اصرار دارد.
کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به اینکه حدود صد هزار سرباز آمریکایی در کره جنوبی و ژاپن مستقرند، گفت: به نظر میرسد واشنگتن گزینه نظامی در قبال کره شمالی ندارند و کرهایها این گزینه را از روی میز آمریکا برداشتهاند و به این نتیجه رسیدهاند آمریکاییها قابل اعتماد نیستند و هیچ غلطی هم نمیتوانند بکنند.
وی با بیان اینکه کره شمالی مشکلات اقتصای گستردهای را به دلیل سیستم کمونیستی این کشور دارد، خاطرنشان کرد: این کشور گرچه در حوزه اقتصادی موفق نبوده؛ اما در حوزه امنیتی توانسته گزینه نظامی را از آمریکا بگیرد.
انتهای پیام/