به گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، معاون اول رئیس جمهور محدودیت منابع آب را موضوعی نگران كننده برای امروز و آینده ایران دانست و گفت: البته در این خصوص هنوز وارد بحران جدی نشده ایم اما مسئله محدودیت منابع آب موضوعی جدی است كه باید به آن بپردازیم و باید آن را به مساله ای ملی تبدیل كنیم.
اسحاق جهانگیری پیش از ظهر امروز (سه شنبه) در آیین بهره برداری از طرح ارتقاء كیفیت آب شرب جنوب تهران با تبریك دهه ولایت اظهار داشت: خرسند هستیم كه یكی از طرح های مهم كشور در بخش آب شرب امروز به بهره برداری رسید و خدمت جدیدی به مردم عزیز جنوب تهران ارائه می شود.
معاون اول رئیس جمهور با تشكر از دست اندركاران، پیمانكاران و مشاورین طرح و قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) خاطر نشان كرد: طرح های مهمی در كشور توسط این قرارگاه اجرا می شود و قرارگاه توانسته است اجرای پروژه های اولویت دار دولت را به موقع به انجام برساند.
وی در ادامه با اشاره به اینكه ایران كشوری است كه مسئله محدودیت منابع آب از اصلی ترین مسائل كشور محسوب می شود، افزود: برای برنامه ریزی در جهت توسعه پایدار باید همواره محدودیت ها را در نظر گرفت و در میان محدودیت های مختلف هیچ محدودیتی به اندازه محدودیت منابع آب قابل توجه نیست.
جهانگیری ادامه داد: تقریباً تمام مناطق كشور با محدودیت منابع آب مواجه هستند و در استان های شمالی كشور و استان های كویری و جنوب شرق و غرب كشور هر كدام با مشكل كمبود آب دست بر گریبان هستند.
معاون اول رئیس جمهور با تاكید بر اینكه كمبود آب باید به مسئله ای ملی و مورد توافق همگان در كشور تبدیل شود، تصریح كرد: همه اركان نظام باید برای حل مسئله كمبود آب بسیج شوند.
وی با تاكید بر اهمیت مدیریت منابع آب اظهار داشت: مسئولیت اصلی این كار بر عهده وزارت نیرو است و در دولت یازدهم تمركزی جدی بر این موضوع معطوف شد و دشت هایی كه با عدم تعادل مواجه بودند شناسایی و طرح تعادل بخشی در این دشت ها به اجرا درآمد كه البته باید در دولت دوازدهم نیز با جدیت بیشتری ادامه پیدا كند.
جهانگیری با اشاره به برگزاری مستمر و مرتب جلسات شورای عالی آب در دولت یازدهم، خاطر نشان كرد: در دولت یازدهم بیش از 31 جلسه رسمی شورای عالی آب برگزار شد و این در حالی است كه در دوره های گذشته تعداد جلسات این شورا تك رقمی بوده است.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینكه ممكن است نیاز داشته باشیم كه از خارج از كشور و از دریا منابع آب مورد نیاز كشور را تامین كنیم، گفت: انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان به بخش مركزی كشور باید به یك طرح جدی در كشور تبدیل شود و تامین آب با نمك زدایی از آب دریا و از طریق آب شیرین كن نیز توجه كنیم چرا كه در بسیاری از كشورها آب مورد نیاز از این طریق تامین می شود اما در ایران توجه چندانی به این روش صورت نگرفته است.
وی همچنین بر لزوم دیپلماسی قوی برای احیاء حق ایران از منابع مشترك آب با كشورهای همسایه تاكید كرد و گفت: باید از طریق مذاكره و دیپلماسی قوی از حق آب ایران از منابع مشترك آب حفاظت كنیم.
جهانگیری در ادامه با اشاره به مجوز مقام معظم رهبری برای برداشت منابع از صندوق توسعه ملی در دولت یازدهم، تصریح كرد: در دولت یازدهم تنها موردی كه با اجازه خاص رهبر معظم انقلاب از منابع صندوق توسعه ملی برداشت كردیم، برای تامین آب بود و دولت با استفاده از 8 میلیارد دلار از منابع این صندوق كارهای بزرگی در حوزه آب و خاك كشور به خصوص مهار آبهای مرزی انجام داد كه در آینده اخبار آن به اطلاع مردم خواهد رسید و موجب خرسندی مردم خواهد شد.
معاون اول رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت مدیریت مصرف آب نیز اشاره و خاطر نشان كرد: باید در مصرف آب مورد نیاز كشاورزی صرفه جویی كنیم و خوشبختانه وزارت جهاد كشاورزی طرح های متعددی در این راستا تدوین كرده كه تهیه الگوی كشت، كشت های متناسب با مناطق مختلف و استفاده از روش های نوین آبیاری و آبخیزداری از جمله این طرح ها است.
وی افزود: یكی از موضوعاتی كه بصورت جدی در دستور كار دولت قرار دارد تامین آب شرب با كیفیت مناسب برای همه مناطق كشور است زیرا سلامت مردم از مهمترین موضوعات مورد توجه مسئولین كشور است و كیفیت كالا و خدماتی كه دولت به مردم عرضه می كند باید به گونه ای باشد كه مردم دغدغه ای در خصوص سلامت خود نداشته باشند و كیفیت آب در این زمینه از اهمیت دو چندان برخوردار است.
جهانگیری با اشاره به برخی نگرانی های چندی پیش در خصوص كیفیت آب برخی مناطق تهران، افزود: در این زمینه دولت برنامه ریزی كرده بود كه چنانچه كیفیت آب این مناطق از حداقل لازم پایین تر باشد، آب شرب و آب مورد نیاز مصرف خانگی به شكل آب بسته بندی به مردم این مناطق ارائه شود اما خوشبختانه با تلاش جدی دست انداركاران شركت آبفای تهران پیش از آنكه كیفیت آب این مناطق به درجه نگران كننده برسد، با سرمایه گذاری لازم آب مورد نیاز و با كیفیت برای 3.5 میلیون نفر از جمعیت جنوب تهران تامین شد.
معاون اول رئیس جمهور اضافه كرد: یكی از دغدغه ها این است كه با وجود حجم بالای سرمایه گذاری برای تصفیه آب، در برخی منازل استفاده های غیر شرب از آب انجام شود كه در این زمینه از مردم می خواهیم در مصرف آب شرب صرفه جویی كنند چرا كه سرانه مصرف آب در كشور ما دو برابر مصرف مردم در سایر كشورها حتی كشورهایی كه هیچگونه محدودیت و مشكلی در خصوص منابع آب ندارند، است.
وی با تاكید بر اینكه مردم ساكن روستاها نیز باید همانند ساكنین شهرها از آب شرب با كیفیت مناسب برخوردار باشند، گفت: زمانی كه اعلام شد آبرسانی به 6 هزار روستا در كشور از طریق تانكر انجام می شود، دولت تدبیر و امید تمركز جدی بر این موضوع معطوف كرد و گام های موثری در راستای آبرسانی به روستاهای كشور برداشته شد.
جهانگیری با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه جمع آوری فاضلاب شهری، گفت: آب مصرف شده باید مجدداً به چرخه مصرف باز گردد تا از آن در مصارف مختلف از جمله صنعت استفاده شود و از آسیب زدن پساب به محیط زیست جلوگیری شود.
معاون اول رئیس جمهور وزارت نیرو را از وزارتخانه های موفق در اجرای برنامه های اقتصاد مقاومتی برشمرد و گفت: وزارت نیرو پیشرفت مناسبی در اجرای طرح های اولویت دار اقتصاد مقاومتی داشته است كه مشاركت دادن بخش خصوصی به طرح های آب و فاضلاب كشور از جمله دستاوردهای این وزارتخانه است.
وی با تاكید بر ضرورت ورود و مشاركت بخش خصوصی به اجرای طرح ها و پروژه های عمرانی كشور گفت: البته دولت باید بسترهای لازم را در این زمینه مهیا كند چرا كه حجم پروژه های نیمه تمام در بخش آب و فاضلاب كشور به گونه ای است كه جز با مشاركت بخش خصوصی نمی توان به اجرای به موقع آن امید داشت.
در این مراسم سرپرست وزارت نیرو نیز گزارشی از دستاوردهای دولت یازدهم در حوزه آبرسانی و اجرای طرح های مرتبط با آب و فاضلاب كشور ارائه كرد و گفت: این وزارتخانه در دولت دوازدهم تلاش دارد با استقرار مدیریت هوشمند آب شهری در كلان شهرها، نوسانات را به حداقل برساند و صنعت آب و برق را به صنعتی الكترونیك تبدیل كند تا یكی از نمودهای دولت الكترونیك باشد.
استاندار تهران هم در این مراسم در سخنانی با اشاره به دغدغه ها و نگرانی ها در خصوص كسری آب كه در گذشته وجود داشت، گفت: خوشبختانه امروز مشكلی جدی در خصوص كیفیت و كمیت آب تهران وجود ندارد و این موفقیت با تلاش های دولت یازدهم حاصل شده است.
همچنین مدیرعامل شركت آبفای استان تهران نیز در این مراسم گزارشی از چگونگی روند اجرای طرح ارتقاء كیفیت آب شرب جنوب تهران ارائه كرد.
انتهای پیام/