به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛علیرضا دهناد عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات وآموزش کشاورزی و منایع طبیعی استان آذربایجان شرقی گفت: بیوتکنولوژی نوین با کمک علم ژنتیک در حال ایجاد تحول در زندگی بشر است و در حال حاضر، بیوتکنولوژی نوین رو به توسعه بوده و روز به روز دامنه و وسعت بیشتری می یابد .
وی خاطرنشان کرد: این تکنولوژی در افزایش تولید محصولات غذایی، شیر و گوشت دام دارای توانمندیهای فراوانی است و می تواند نقش مهمی در توسعه پایدار و جلوگیری از تهدیدات اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و آلودگی محیط زیست داشته باشد.
دهناد ادامه داد: تلفیق بیوتکنولوژی با روشهای سنتی اصلاح گیاه، در واقع فرصتی برای بهبود کمیت و کیفیت غذایی گیاهان تولید شده ایجاد میکند.
متخصص بیوتکنولوژی میکروبی یادآور شد: با توجه به افزایش بی رویه جمعیت جهان و نیاز به تامین موادغذایی، بیوتکنولوژی کشاورزی مورد توجه قرار گرفته است.
وی از افزایش درصد روغن در محصولاتی مانند کلزا در پی کاربرد بیوتکنولوژی گفت و افزود: افزایش درصد روغن و کیفیت آن در محصولاتی مانند سویا و کلزا، بازیافت ضایعات کشاورزی و صنایع غذایی برای تولید پروتئین های تک یاخته، خوراک دام، کود زیستی و آنزیم های مورد استفاده در صنایع غذایی و نوشابه سازی و تولید افزودنیهای غذایی درپی کاربرد این فناری محقق میشود.
دهناد با اشاره به سود اقتصادی حاصل از فرآورده های تغییریافته ژنتیکی تاکید کرد: سود اقتصادی حاصل از فرآورده های تغییریافته ژنتیکی تنها شامل افزایش عملکرد وکیفیت محصول نمی شود، کاهش هزینه های کشاورزی و بهبود شرایط کشت و کار نیز از جنبه های مثبت استفاده از این محصولات است.
انتهای پیام/ش