به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ برخورد پرندگان اتفاقی رایج و در عین حال خطرناک است که در خطوط هوایی مختلف در سرتاسر جهان رخ میدهد. پس از برخورد پرندگان با هواپیما بدنه بیرونی هواپیما از جمله شیشهها، دم، پروانه و آشیانه موتور میتوانند آسیب ببینند و این آسیبها منجر به خسارات جبرانناپذیری میشود. از گذشته تا کنون این برخوردها منجر به خسارتهای مالی، جانی و اتلاف وقت بسیاری شده است به همین دلیل با وضع قوانین سعی شده است تا هواپیماهای مقاومتری تولید شوند تا از میزان تصادفات کاسته شود.
برخورد پرندگان در حقیقت تعریفی از تصادفی است که هنگام پرواز هواپیما در آسمان و یا بلند شدن از سطح زمین با پرندگان رخ میدهد که اتفاقی کاملا معمول است. این برخوردها میتوانند عواقب ناگواری داشته باشند.
در آمریکا از سال ۱۳۶۸ پرواز پرندهها و برخورد آنها با هواپیماها منجر به کشته شدن ۲۵ انسان و زخمی شدن ۲۷۹ نفر شده است. اداره پرواز آمریکا اعلام کرد که در سال ۱۳۹۱ نزدیک به ۱۱ هزار برخورد با پرندگان در ۶۵۰ فرودگاه رخ داده است.
در سال ۱۳۳۸ هواپیمایی خطوط شرقی هنگام بلندشدن از بوستون با جمعی از پرندگان برخورد کرد. هر ۴ موتور هواپیما از کار افتادند و هواپیما در بندر بوستون سقوط کرد که منجر به مرگ ۶۲ نفر شد. از نمونههای مشابه و معروفی که چندسال پیش نیز رخ داد برخورد هواپیمای خلبان سالی در سال ۱۳۸۷ بود که به معجزهی هادسون شهرت یافت. خلبان پس از از بین رفتن موتور، هواپیما را بر روی رودخانه فرود آورد و خوشبختانه این حادثه هیچ تلفاتی نداشت.
انجمن برخورد پرندگان در آمریکا تخمین زده است که تصادفات سالانه منجر به خسارتی بیش از ۹۰۰ میلیارد تومان به سازمان هوایی این کشور وارد کرده است.
براساس تحقیقات انجام شده هواپیماهای کوچک در مقابل برخورد با پرندگان کمتر آسیب میبینند در حالی که در هواپیماهای بزرگتر اغلب پرندگان به موتور وارد میشوند و منجر به از دست دادن کنترل خلبان میشود.
اگر خطوط هوایی نتواند فورا به این برخوردها رسیدگی کند و هواپیما را جایگزین یا تعمیر کند، این برخوردها منجر به تاخیر و لغو پروازها میشود. برخورد یک پرنده کوچک میتواند تا ساعتها تاخیر در پرواز مسافران ایجاد کند که همین تاخیرها و لغوها اغلب با عصبانیت مسافران همراه است. در سال ۱۳۹۳ برخورد پرندگان حداقل ۷۰ هزار ساعت تاخیر در روند فعالیتهای هوایی آمریکا ایجاد کرد.
هرچند این برخوردها یک اتفاق رایج و معمول است اما نمیتوان انتظار داشت که مسافران نیز عواقب آن را به راحتی بپذیرند. در سال ۱۳۹۵ دادگاه اروپا قانونی وضع کرد که برخورد پرندگان یک وضعیت فوقالعاده است و خطوط هوایی نباید به مسافرانی که پروازشان تاخیر یا لغو داشته خسارت بپردازد همچنین مسئولیت این تصادفات با فرودگاهها میباشد نه شرکتهای هواپیمایی.
منبع:کجارو
انتهای پیام/