تسهیلات صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم نیز مانند سایر تسهیلاتی که توسط بانک‌ها و به مردم عادی ارائه می‌شود، انواع گوناگون دارد و مبلغ هر کدام نیز با دیگری متفاوت است.

 به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛  15 شهریور بود که رسانه‌ها از آغاز ثبت درخواست وام صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم خبر دادند تا بعد از این خبر، دانشجویان با مراجعه به سایت bp. swf. ir اقدام به ثبت درخواست خود برای دریافت هر یک از وام‌های ودیعه مسکن دانشجویی، ازدواج دانشجویی، شهریه، ویژه دکتری و... کنند.

قطعا تسهیلات صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم نیز مانند سایر تسهیلاتی که توسط بانک‌ها و به مردم عادی ارائه می‌شود، انواع گوناگون دارد و مبلغ هر کدام نیز با دیگری متفاوت است. هر چند بیشتر وام‌های دانشجویی توسط صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم تامین می‌شود، برخی دانشگاه‌ها خود با رایزنی‌هایی به غیر از صندوق رفاه دانشجویان نیز منابعی را برای تامین وام‌های دانشجویان در نظر گرفته‌اند. با این حال در این گزارش در نظر داریم به انواع وام‌های صندوق رفاه و نحوه بازپرداخت این وام‌ها بپردازیم.

انواع وام صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم

وام تحصیلی یا همان وام شهریه، وام مسکن، وام ودیعه مسکن، وام ضروری، وام ازدواج و وام کمک‌هزینه شاهد دانشجویان از جمله وام‌هایی است که توسط صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم به دانشجویان دانشگاه‌های مختلف کشور ارائه می‌شود؛ البته باید این نکته را یادآور شد که تمامی این وام‌ها به‌جز وام شهریه از منابع این صندوق تامین می‌شود و به همین دلیل صندوق در ارائه آنها با مشکلات کمتری نسبت به وام شهریه که بودجه آن توسط سازمان برنامه و بودجه تامین می‌شود، روبه‌رو است.

یکی دیگر از دغدغه‌های اصلی دانشجویان در بحث وام‌های دانشجویان نحوه بازپرداخت آنهاست که به همین دلیل سراغ ذوالفقار یزدان‌مهر، رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم رفتیم تا درباره تفاوت بازپرداخت وام‌های دانشجویی اطلاعات دقیق‌تری را کسب کنیم.

ودیعه مسکن؛ تنها وامی که باید به صورت یکجا بازگردانده شود

یزدان‌مهر با بیان اینکه تنها یک وام داریم که دانشجویان باید مبلغ آن را به صورت یکجا پرداخت کنند، گفت: «وام ودیعه مسکن دانشجویی ما تنها وامی است که دانشجو باید پس از فارغ‌التحصیلی از دانشگاه مبلغ وام را به صورت یکجا به صندوق رفاه دانشجویان بازگرداند.»

او ادامه داد: «ما برای دانشجویان مقطع دکتری نیز وام ویژه دکتری داریم که امسال این وام با همکاری بانک توسعه تعاون به دانشجویان پرداخت ذمی‌شود و دانشجویان باید بعد از فارغ‌التحصیلی این وام را با تنفس دو ساله و در اقساط 60 ساله بازگردانند.»

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم اظهار داشت: «سایر وام‌هایی که توسط این صندوق به دانشجویان دانشگاه‌های مختلف پرداخت می‌شود هم بعد از دو سال از فارغ‌التحصیلی دانشجویان و در اقساط 60 ماهه به صندوق پرداخت می‌شود.»

فرآیند پرداخت وام دانشجویی 15 روزه شد

یزدان مهر تصریح کرد: «تنها وامی که صندوق رفاه در پرداخت آن به دانشجویان با مشکل روبه‌رو است، وام شهریه است که مبلغ آن در مقاطع مختلف متفاوت است و دانشجویان متقاضی این وام بعد از تایید معاونت دانشجویی دانشگاه خود می‌توانند این وام را از صندوق دریافت کنند، از سوی دیگر چون منبع تامین بودجه این وام توسط سازمان بودجه و برنامه‌ریزی کشور تصویب می‌شود ما در برخی سال‌ها مانند سال 93 نتوانستیم حتی یک ریال از این وام را به دانشجویان اعطا کنیم و در این سال میزان وام شهریه ما صفر بوده است.»

او بیان داشت: «پیش از این فرآیند پرداخت وام دانشجویی ما در انواع وام‌ها سه تا چهار ماه بوده است که امروزه به دلیل سهولت دانشجویان این فرآیند به 10 یا نهایتا 15 روز رسیده است. از سوی دیگر باید بگویم جز وام شهریه که مبلغ آن به حساب دانشگاه واریز می‌شود، مابقی وام‌ها به حساب خود دانشجویان واریز خواهد شد و آنها می‌توانند پول را از حساب خود دریافت کنند.»

منبع:فرهیختگان

انتهای پیام/

انواع تسهیلات  صندوق رفاه دانشجویان

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.