به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره، پس از دیدار دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا با صباح احمد الصباح، امیر کویت در کاخ سفید، واشنگتن به شریکی در میانجیگری کویت در حل بحران خاورمیانه تبدیل شد و باعث تقویت بیشتر آن خواهد شد. ترامپ در دیدار با امیر کویت متعهد شد برای حل این بحران مداخله کند. ترامپ اعلام کرد که حل این بحران به سادگی امکان پذیر است و اگر مجبور شود در آن دخالت خواهد کرد. ترامپ با امیر قطر، ولیعهد سعودی و ولیعهد ابوظبی تماس برقرار کرد.
در ادامه این گزارش آمده است: در هر صورت امیر قطر تماس تلفنی با ولیعهد سعودی برقرار کرد که به نظر بسیاری از ناظران، تحول مهمی در بحرانی است که بیش از حد طول کشید. عربستان اصرار دارد که امیر قطر با ولیعهد سعودی تماس برقرار کرد، در حالی که دوحه می گوید این تماس تلفنی با هماهنگی رئیس جمهور آمریکا صورت گرفت. به نظر می رسد جریان اصلی در کشورهای محاصره کننده قطر معتقدند این بحران کشمکشی است که باید با تسلیم شدن یک طرف و برنده شدن یک طرف، پایان یابد. از نظر آنها به همین علت طرفی که نخستین تماس تلفنی را برقرار کند، در برابر طرف مقابل و خواسته هایش تسلیم شده است. از سوی دیگر، تماس تلفنی بین ریاض و دوحه با هماهنگی واشنگتن از نظر مصر و امارات به معنای آن است که این دو کشور به بار اضافی تبدیل شده اند که ممکن است در هر لحظه از قطار به بیرون پرتاب شوند.
گزارشگر شبکه الجزیره خاطر نشان کرد: تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر از همان نخستین روز بحران تاکید کرد برای گفتگو آمادگی دارد به شرط آنکه با حاکمیت ملی این کشور تناقض نداشته باشد. تمیم بن حمد همچنین بر لزوم دادن تعهدات متقابل تاکید دارد، زیرا دوحه در روابط خود بر اساس معیارهای بین المللی عمل می کند. به نظر می رسد استقامت دوحه بر موضع اصولی اش به چرخش در موضع کاخ سفید کمک کرد، در حالی که کاخ سفید از کشورهای محاصرهکننده قطر جانبداری می کرد. کاخ سفید اکنون به دنبال حل سریعتر این بحران است، به ویژه که جنجال رسانه ای کشورهای محاصرهکننده قطر بی اثر شده است. آمریکا پیش از این، همزمان با نشست وزرای امور خارجه این کشورها در قاهره دخالت کرد و مانع از صدور بیانیه تند علیه دوحه شد.
در ادامه گزارش الجزیره آمده است: به نظر می رسد روند انتقال قدرت در امارات و عربستان با یک برنامه مشخص طراحی شده است و شاید بعضی از افراد بانفوذ می خواهند که این انتقال قدرت همزمان با تنش هایی در منطقه صورت گیرد. اما به نظر می رسد کاخ سفید نظر دیگری در این باره دارد و این کشورها هم مجری دیدگاه کاخ سفید هستند.
انتهای پیام/