به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ دکتر کامران باقری لنکرانی رئیس مرکز تحقیقات سیاست گذاری سلامت و رئیس همایش بین المللی هپاتیت گفت: برای هفتمین بار است که همایش بین المللی هپاتیت در کشور و این دوره در شیراز برگزار میشود و سخنرانانی از کشورهای ایتالیا، اتریش، انگلستان، کانادا و آمریکا در آن حضور دارند که بیشتر آنها از صاحبنظران بین المللی در این رشته و کسانی هستند که راهنماهای درمان بین المللی درمان هپاتیت ب و ث دارند.
وی با اشاره به پیشرفتهای ایران در زمینه کنترل هپاتیت ب و همچنین تجربههای درمانی، افزود: در این همایش محیط خوبی برای تبادل تجربه به وجود آمده، در گذشته نیز با بعضی از سخنرانان امروز کارهای پژوهشی مشترکی در شیراز انجام شده است.
لنکرانی اضافه کرد: در همایش بین المللی هپاتیت، موضوعاتی در زمینه بار بیماریهای کبد در ایران ارائه شد؛ بار بیماریهای کبد در ایران در مقایسه با بعضی از بیماریهای دیگر مانند بیماریهای قلبی عروقی، سکتههای مغزی و تصادفات چندان زیاد نیست اما، به هر حال روند هشدار دهندهای وجود دارد که باید به آنها توجه کنیم.
رئیس مرکز تحقیقات سیاست گذاری سلامت، ادامه داد: هپاتیت B. در کشور با واکسیناسیون کنترل شده است، اما هنوز گروههای پرخطری داریم، بویژه فراگیری خالکوبیهایی که در مواردی به صورت غیربهداشتی انجام میشود و بیم آن میرود که دوباره با هپاتیتهای ویروسی بیشتری روبرو شویم، بحث رفتارهای ناهنجار جنسی نیز در این زمینه اثرگذار است، بحث مصرف الکل هنوز در کشور به درجه خطرناک نرسیده است، اما به هر حال روند فزایندهای داشته که منجر به برخی بیماریهای کبد شده است.
دکتر لنکرانی، کبد چرب را در حال حاضر مهمترین خطر تهدیدکننده کبد ایرانیان معرفی کرد که شیوع آن میتواند به علتهایی مانند تغییر عادات غذایی و کمبود تحرک بدنی باشد و در این سمینار نیز مورد توجه قرار گرفت.
وی بیان کرد: بحث هپاتیت "ای" چند سالی است که مورد شناسایی قرار گرفته و مطالعاتی در دانشگاه علوم پزشکی شیراز هم انجام شده است که نشان میدهد شیوع آن در بین دهندگان سالم حدود ۱۰ درصد و به معنی این است که حدود ۱۰ درصد ایرانیها در گذشته این ویروس را گرفته اند و در مقابل آن ایمن شده اند، این ویروس در بیشتر افراد ویروس خطرناکی نیست، اما در افراد مبتلا به فقر ایمنی ممکن است خطرناک باشد.
رئیس همایش بین المللی هپاتیت، در زمینه وضعیت استان فارس در زمینه هپاتیت، تصریح کرد: استان فارس در زمینه هپاتیت ب جزو استانهای خوب است، اما کانونهایی بویژه در جاهایی که اعتیاد تزریقی و رفتارهای ناهنجار جنسی یا پوشش کمتر کارهای غربالگری دارند، وجود دارد، در مورد کبد چرب، با شیوع حدود ۳۳ درصدی در جمعیت بالغان استان، نسبت به سایر نقاط کشور وضعیت متوسطی داریم و مانند میانگین کشوری هستیم و در زمینه هپاتیت ث. نیز بیشتر بیماری گروههای پرخطر است و در جامعه عمومی شیوع کمتری دارد و زیر نیم درصد است.
دکتر لنکرانی، تاکید کرد: در زمینه کبد چرب، اصلاح عادات غذایی و تحرک بدنی، مهمترین اقدام است، اما این مورد را نباید به عنوان یک کار فردی ببینیم؛ بلکه باید فرآیندها را به نوعی قرار دهیم که افراد بتوانند غذایشان را اصلاح کنند، وقتی که بنا به دلایلی مانند قیمت یا فرصت، امکان دسترسی به امکانات ورزشی نباشد، این توصیهها به جایی نمیرسد، بنابراین باید یک محیط حمایتی برای ورزش و عادات صحیح غذایی، ایجاد کنیم.
وی اضافه کرد: در مورد هپاتیت ها، بیشتر با گروههای پرخطری روبرو هستیم که از خطر اقدامات خود، آگاه نیستند؛ کسانی که خالکوبی انجام میدهند، کسانی که در شرایط غیربهداشتی حجامت انجام میدهند یا به بهانههای مختلف تزریقات غیربهداشتی دارند، افرادی هستند که بیشتر آنها از خطر اقدامات خود آگاه نیستند و باید در این زمینه اطلاع رسانی بیشتری انجام دهیم.
رئیس همایش بین المللی هپاتیت، گفت: شبکه هپاتیت ایران تشکیل شده است و مراکز تحقیقاتی شیراز نیز عضو این شبکه هستند که امیدواریم در این زمینه اقدامات بیشتری انجام شود.
انتهای پیام/ن