به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،حسین فتاحی اظهار داشت: برداشت هندوانه دیم در کویر آران و بیدگل در چاله هایی که به چاله های سنبک و چهار طاقی شهرت دارد، انجام می شود.
وی تصریح داشت: این چاله ها که در اندازه های مختلف ۲۰۰ تا هزار متر مربعی در دل کویر آران و بیدگل واقع شده است هم ویژگی خاصی از منظر کشاورزی دارد و نیز موجب جذب گردشگران داخلی و خارجی شده است.
مدیر جهاد کشاورزی آران و بیدگل تصریح کرد: کشت هندوانه دیم در شهرستان کویری آران و بیدگل در دو منطقه چاله سنبک و چاله چهار طاقی در سطح بیش از ۱۲ هکتار از اواسط فروردین ماه توسط کشاورزان دیمی کار انجام و برداشت نوبت اول آن در تیرماه و نوبت دوم آن هم اکنون در حال انجام است و تا اواسط مهرماه هم ادامه دارد.
وی افزود: پیش بینی می شود در مرحله دوم از برداشت محصول از هر هکتار سطح زیر کشت دیم در آران و بیدگل بین ۳۰ تا ۳۵ تن هندوانه برداشت شود.
مدیر جهاد کشاورزی آران و بیدگل با اشاره به اینکه کشت هندوانه دیم معمولا در مناطق پر آب انجام می شود و هیچ سنخیتی با کویر خشک و سوزان ندارد، اظهار داشت: کشت و برداشت هندوانه دیم از حدود ۳۰۰ سال پیش تاکنون اتفاق جالبی در منطقه کویری آران و بیدگل است که کشت این محصول با نیاز آبی زیاد بدون آبیاری و با روش دیم انجام می شود.
وی دلیل اقدام کشاورزان منطقه کویر آران و بیدگل به کشت هندوانه دیم را بالا بودن سطح آب زیرزمینی در این مناطق دانست و تاکید کرد: در چاله های سنبک و چهار طاقی با کندن چاله هایی به عمق کمتر از یک متر به آب می رسیم و کشاورزان با کندن چاله هایی به کشت هندوانه دیم می پردازند.
فتاحی تصریح کرد: در حال حاضر از ۲۰۴ چاله مفروض، ۱۰۳ چاله در مناطق سنبک و چهار طاقی کشت هندوانه دیم فعال است که این چاله ها با کاربری کشاورزی دیم و با بهره گیری از ذکاوت ساکنان این منطقه در گذشته های دور ایجاد شده است.
وی تصریح کرد: هر سال در اوایل فروردین ماه زمین های چاله مسطح و آماده کشت تخم هندوانه شده و کشاورزان شروع به کشت می کنند و همچنین برای جلوگیری از ورود حیوانات موذی و به دنبال آن تخریب زمین و محصول دور تا دور آن را فنس کشی و با تور محصور می کنند، بعد از آن زمین کشاورزی به حال خود رها شده و در اوایل تیرماه اولین هندوانه ها و در اواخر شهریورماه دومین هندوانه ها به دست می آید.
مدیر جهاد کشاورزی آران و بیدگل در ادامه گفت: با توجه به منحصر بودن کاشت هندوانه دیم در کویر، دانش کاشت و برداشت این هندوانه ها در فهرست آثار طبیعی کشور به ثبت می رسد.
وی گفت: آب بیشتر هندوانه های تولیدی در چاله های سنبک و چهار طاقی، قند بسیار پایین تر از هندوانه های معمولی و مناسب برای برخی از بیمارهای خاص مانند دیابت و دستگاه گوارش از جمله ویژگی های خاص هندوانه های دیم تولیدی در آران و بیدگل است.
فتاحی مهمترین تفاوت و ویژگی خاص هندوانه های دیم آران و بیدگل را هدایت بذر هندوانه به سمت آب و تولید هندوانه ارگانیک بدون استفاده از کود شیمیایی دانست و گفت: در کشت معمولی هندوانه آب به سمت بذر هدایت و از کودهای شیمیایی استفاده می شود.
وی در ادامه تاکید کرد: هندوانه های برداشت شده با توجه به خاصیت های منحصر به فرد در همان منطقه سنبک و چهار طاقی در دل کویر به فروش می رسد.
انتهای پیام/م