طهماسبی گفت: با توجه به نیاز کم طلای سرخ به آب، این محصول در تمام استان های کشور مورد توجه قرار گرفته ، به طوریکه ایران توانسته 96 درصد از زعفران کل دنیا را تأمین کند.

سرخی طلای ایرانی کمرنگ شد/ افغان ها به اهداف شوم خود می رسندبه گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، همه ساله در سایه غفلت مسئولان پیاز طلای سرخ ایرانی در جیب ها و چمدان ها از مرزهای کشور خارج می شود. قاچاق پیاز زعفران و توسعه سطح زیر کشت محصول برای افغان ها، درآمد هنگفتی رقم زده که گاهی مسئولان امر با ابراز نگرانی نسبت به این مسئه از کنار آن رد می شوند.

 با وجود آنکه زعفران یکی از محصولات استراتژیک کشور به شمار می رود  اما قاچاق پیاز این محصول می تواند آتشی بر جان میراث سه هزار ساله ایرانیان بیندازد و از سرخی روز افزون آن کم کند.

 محمد علی طهماسبی معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی نگرانی کشاورزان در زمینه قاچاق پیاز زعفران را بی مورد دانست و اظهار کرد: بعد از گذشت سال‌ها تلاش، سطح زیر کشت زعفران به 100 هزار هکتار رسیده، از این رو کشورهای همسایه با قاچاق پیاز زعفران یک شبه نمی توانند به این میزان دست یابند.

وی افزود: تصرف بازارهای جهانی از سوی رقبا نیازمند شکل گیری صنایع فرآوری و زیرساخت های تولید است که این امر به سهولت امکان پذیر نیست.

طهماسبی ادامه داد: طبق فرمایشات مقام معظم رهبری در جهت حمایت از تولید داخل و اشتغال، قاچاق محصولات کشاورزی، امری نگران کننده است که باید اقدامات متعددی درجهت مقابله با آن انجام شود.

به گفته معاون وزیر جهادکشاورزی تولید مستمر و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در فرآوری و زنجیره‌های تولید علاوه بر اقتصادی تر کردن این امر از خروج پیاز زعفران جلوگیری خواهد کرد.

وی تاکید کرد: با توجه به نیاز کم طلای سرخ به آب، این محصول در تمام استان های کشور مورد توجه قرار گرفته ، به طوریکه ایران توانسته 96 درصد از زعفران کل دنیا را تأمین کند.

معاون باغبانی وزارت جهاد کشاورزی در ادامه یادآور شد: همه ساله مقداری پیاز مازاد کشاورزان استان های خراسان رضوی و جنوبی به سایر استان‌ها منتقل می‌شود که در این زمینه فعال سازی تشکل ها در جهت جابه جایی بهداشتی پیاز و جلوگیری از شیوع آفات و بیماری در مزارع امری ضروری است.

این مقام مسئول تصریح کرد: با توجه به تقویت بخش خصوصی در برنامه ششم توسعه،  تشکل ها باید راهکارهای اساسی در زمینه جلوگیری از خروج غیر قانونی پیاز زعفران از کشور به کار گیرند.

 انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
علل
۱۵:۰۷ ۱۳ مهر ۱۳۹۶
والا چندروز پیش رفتم زعفرون بخرم قیمیت زعفرون اینقدر بالاست حتی جرات نکردم به سمتش برم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۹ ۲۲ شهريور ۱۳۹۶
در بیشتر جاهای ایران امکان کاشت زعفران است فقط کافی است ادارات جهاد کشاورزی با آموزش کشاورزان آستین ها را در این مورد بالا بزند.کشت زعفران میتواند اشتغال عظیمی ایجاد بکند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۲ ۲۲ شهريور ۱۳۹۶
باید صادرات افزایش پیدا کنه
آخرین اخبار