به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد؛ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این دیدار از استاد شفیعی کدکنی به عنوان یک چهره ماندگار و تاثیر گذار بین المللی یاد کرد که تالیفات و تحقیقات گستردهای در حوزه زبان و ادب فارسی دارد.
سید عباس صالحی در ادامه مفاخر علم و ادب و فرهنگ ایران زمین را سرمایههای این مرز و بوم دانست و از خراسان به عنوان مهد فرهنگ ایران یاد کرد که بزرگانی را چه در گذشته و چه در عصر حاضر در خود پرورانده است.
سید سعید سرابی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی نیز ضمن ابراز خرسندی از فرصت پیش آمده، دکتر محمد رضا شفیعی کدکنی را به عنوان یکی از برجستهترین شخصیتهای علمی و ادبی قرن حاضر و افتخار خراسان و ایران بر شمرد.
وی گزارشی از رویداد فرهنگی مشهد پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال ۲۰۱۷ ارائه و این موضوع را فرصتی برای برنامه ریزیهای زیربنایی و توسعه فرهنگی مشهد مقدس دانست.
سرابی همچنین شرح کوتاهی از مراسم بزرگداشت دکتر محمد جعفر یاحقی در مشهد نیز ارائه کرد.
همچنین در این دیدار دکتر محمد جعفر یاحقی به نقش و جایگاه دکتر محمدرضا شفیعی کدکنی در ادبیات معاصر ایران عنوان اشاره کرد و افزود: ما باید قدر مفاخر خود یه ویژه مفاخر معاصر را بدانیم و فرهنگ و هنر این مرز و بوم را به اندیشهها و دغدغههای آنان پیوند دهیم.
محمد رضا شفیعی کدکنی هم در دیدار ضمن نقل خاطراتی از حضور خود در مشهد و کسب علم در محضر اساتید برجسته حوزه و دانشگاه در مشهد مقدس، عنوان کرد: ما باید به شخصیتهایی که عمر خود را در راه فرهنگ و ادب این مرز و بوم صرف کرده اند ادای دین کنیم.
وی در این جلسه به نقل خاطراتی از جلسات درس اساتید حوزه در مشهد خصوصا ویژگیهای درس ادیب نیشابوری و شیخ سیف الله ایسی پرداخت و در ادامه به نقش موثر دکتر علی اکبر فیاض در تاسیس دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی اشاره کرد و گفت: تا کنون حق مطلب برای این استاد فقید ادا نشده است و ضرورت دارد که در این باره کارهایی انجام شود.
دکتر محمد رضا شفیعی کدکنی در ادامه به شاعر فقید مشهدی دکتر محمود فرخی خراسانی اشاره کرد و بیان داشت:ای کاش فرصتی فراهم گردد تا منزل مسکونی این شاعر معاصر خراسانی و مشهدی خریداری و به موزه تبدیل شود.
وی در ادامه عنوان کرد: شخصیتهای برجسته علمی و مذهبی بسیاری در خراسان و مشهد وجود دارند که در حوزه علم و کتابت کم نظیر بوده اند، اما متاسفانه شناخته شده نیستند. این شخصیتها باید شناسایی و به مردم معرفی شوند و آثار مکتوب و شفاهی آنان چاپ و ثبت گردد.
دکتر شفیعی کدکنی به موضوع پاسداشت زبان فارسی اشاره کرد و گفت: غنای این زبان آنقدر زیاد هست که نمیتوان دورنمایی برای آن در نظر گرفت. ما باید قدر این زبان را بدانیم. زبانی که در برخی کشورهای همسایه تبلیغ میشود دو یا سه نسل دیگر دوام نخواهد داشت. چرا که آنها نام آورانی مثل حافظ و سعدی و فردوسی و مولانا ندارند و بزودی از هم میپاشند.
در پایان این دیدار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نشان مشهد پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال ۲۰۱۷ را به دکتر محمد رضا شفیعی کدکنی اعطا کرد.
انتهای پیام//ف. ج.
دیدار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با استاد شفیعی کدکنی