به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ جراحی زیبایی و تناسب اندام این روزها در جهان بسیار متداول شده است و بسیاری از افراد در کشورهای مختلف جهان برای زیبا شدن بدنشان زیر تیغ جراحی میروند.
انجام جراحی لاغری و کوچک کردن معده به شیوههای مختلفی انجام میشود و جزو جراحیهای گران قیمت محسوب میشود، اما براساس جدیدترین پژوهشها انجام این دگرگونی ناگهانی در بدن و به ویژه دستگاه گوارش میتواند فرد را در معرض مشکلات سلامتی دیگری قرار دهد.
براساس پژوهشهای دانشمندان دانشگاه استنفورد بر روی ۷۴ فرد چاق میانسال با میانگین سنی ۵۱ سال که در فاصله زمانی 10 سال جراحی لاغری انجام داده اند، این نتیجه به دست آمده است که بیشتر آنها در سالهای آتی دچار مشکلاتی، چون آسیب به دستگاه گوارش و نیز کاهش حجم گلبولهای قرمز و گروه ویتامینهای B شده اند.
کم خونی و کاهش میزان ویتامینهای ضروری که برای سلامت بدن بسیار مهم هستند، سبب شده تا دانشمندان توصیه کنند افرادی که از جراحی لاغری به ویژه کم کردن حجم، بالن و یا انداختن حلقه به دور معده استفاده میکنند حتماً مصرف مکملهای ویتامینی را در رژیم غذایی خود داشته باشند.
این یافته جدید نشان میدهد متخصصان باید در انجام جراحی حساب شدهتر گام بردارند و در گام اول با استفاده از سایر روشها از جمله هورمون درمانی، تنظیم رژیم غذایی و ورزش به فرد چاق کمک کنند تا وزن ایده آل خود را به دست آورند و جراحی آخرین گزینه باشد.
از جمله دیگر عوارض جانبی جراحیهای لاغری بروز سوء هاضمه، بی اشتهایی مفرط و ناتوانی در تحمل طعم و مزه غذا، افسردگی، ابتلای زودهنگام به بیماریهای فصلی از جمله آنفلوآنزا، کشیدگی و افتادگی پوست، سوزش سردل و ریفلاکس معده است.
کارشناسان به افراد چاق توصیه میکنند ابتدا با روش هایی همچون انجام ورزش و داشتن تحرک و تنظیم رژیم غذایی وزن خود را کاهش دهند و جراحی آخرین موردی باشد که برای کاهش وزن به آن فکر میکنند.
انتهای پیام/