ﺑﻪ ﮔﺰﺍﺭﺵ خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه؛ ﺍﺳﻤﻌﯿﻞ ﮐﺮﯾﻢ ﺯﺍﺩه ﺍﻇﻬﺎﺭﮐﺮﺩ: ﺁﺫﺭﺑﺎﯾﺠﺎﻥ ﻏﺮﺑﯽ ﻫﻢ ﺍﮐﻨﻮﻥ ﯾﮏ ﺳﻮﻡ ﮐﻞ ﺳﯿﺐ ﮐﺸﻮﺭ ﺭﺍ ﺗﻮﻟﯿﺪ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ ﻫﺮ ﭼﻨﺪ ﮐﺸﺖ ﺳﯿﺐ ﺩﺭ ﺗﻤﺎﻣﯽ ﺷﻬﺮﻫﺎﯼ ﺍﺳﺘﺎﻥ ﺻﻮﺭﺕ ﻣﯽ ﮔﯿﺮﺩ، ﺍﻣﺎ ﺑﯿﺸﺘﺮﯾﻦ ﺁﻣﺎﺭ ﺳﻄﺢ ﻭ ﺗﻮﻟﯿﺪ ﺳﯿﺐ ﺑﻪ ﺗﺮﺗﯿﺐ ﺷﻬﺮﺳﺘﺎﻧﻬﺎﯼ ﺍﺭﻭﻣﯿﻪ، ﺳﻠﻤﺎﺱ، ﺍﺷﻨﻮﯾﻪ، ﻧﻘﺪه، ﻣﻬﺎﺑﺎﺩ ﻭ ﻣﯿﺎﻧﺪﻭﺁﺏ ﺭﺍ ﺷﺎﻣﻞ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ.
ﮐﺮﯾﻢ ﺯﺍﺩه ﺍﺩﺍﻣﻪ ﺩﺍﺩ: ﺳﺎﻻﻧﻪ ﻧﺰﺩﯾﮏ ﺑﻪ ۶۵۰ ﻫﺰﺍﺭﺗﻦ ﺍﺯ ﻣﺤﺼﻮﻝ ﺑﻪ ﺻﻮﺭﺕ ﺗﺎﺯه ﺧﻮﺭﯼ ﻣﺼﺮﻑ ﻭ ﯾﺎ ﺩﺭ ﺳﺮﺩﺧﺎﻧﻪ ﻫﺎﯼ ﺍﺳﺘﺎﻥ ﺫﺧﯿﺮه ﺳﺎﺯﯼ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ ﮐﻪ ﺑﺮﺍﯼ ﻓﺮﻭﺵ ﺭﻭﺍﻧﻪ ﺑﺎﺯﺍﺭﻫﺎﯼ ﻣﺼﺮﻑ ﺩﺍﺧﻠﯽ ﻭ ﺧﺎﺭﺟﯽ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ ﻭ ﺑﻘﯿﻪ ﺟﺬﺏ ﮐﺎﺭﺧﺎﻧﺠﺎﺕ ﺻﻨﺎﯾﻊ ﺗﺒﺪﯾﻠﯽ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ.
ﺭﺋﯿﺲ ﺳﺎﺯﻣﺎﻥ ﺟﻬﺎﺩ ﮐﺸﺎﻭﺭﺯﯼ ﺁﺫﺭﺑﺎﯾﺠﺎﻥ ﻏﺮﺑﯽ ﮔﻔﺖ: ﺩﺭ ﺯﻣﺎﻥ ﺣﺎﺿﺮ ۱۱۲ ﻫﺰﺍﺭ ﻭ ۵۴۳ ﻫﮑﺘﺎﺭ ﺍﺯ ﺍﺭﺍﺿﯽ ﺍﺳﺘﺎﻥ ﺯﯾﺮ ﮐﺸﺖ ﺍﻧﻮﺍﻉ ﺑﺎﻏﺎﺕ ﻣﯿﻮه ﺭﻓﺘﻪ ﺍﺳﺖ، ﺍﻓﺰﻭﺩ: ﺍﯾﻦ ﺍﺳﺘﺎﻥ ﺑﺎ ﺗﻮﻟﯿﺪ ﯾﮏ ﻣﯿﻠﯿﻮﻥ ﻭ ۵۸۸ ﻫﺰﺍﺭ ﻭ ۹ ﺗﻦ ﻣﯿﻮه ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﻗﻄﺐ ﻫﺎﯼ ﻣﻬﻢ ﺗﻮﻟﯿﺪ ﻣﯿﻮهﮐﺸﻮﺭ ﺑﻪ ﺷﻤﺎﺭ ﻣﯽ ﺭﻭﺩ.
ﻭﯼ ﺑﺎ ﺑﯿﺎﻥ ﺍﯾﻨﮑﻪ ﻫﺮ ﭼﻨﺪ ﺳﯿﺐ ﺩﺭ ﺗﻤﺎﻣﯽ ﺷﻬﺮﻫﺎ ﻭ ﻣﻨﺎﻃﻖ ﺍﺳﺘﺎﻥ ﮐﺸﺖ ﻭ ﺗﻮﻟﯿﺪ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ ، ﺍﺿﺎﻓﻪ ﮐﺮﺩ: ﺑﯿﺸﺘﺮﯾﻦ ﺳﻄﺢ ﺗﻮﻟﯿﺪ ﺳﯿﺐ ﺑﻪ ﺗﺮﺗﯿﺐ ﺩﺭ ﺷﻬﺮﺳﺘﺎﻧﻬﺎﯼ ﺍﺭﻭﻣﯿﻪ، ﺳﻠﻤﺎﺱ، ﺍﺷﻨﻮﯾﻪ، ﻧﻘﺪه، ﻣﻬﺎﺑﺎﺩ ﻭ ﻣﯿﺎﻧﺪﻭﺁﺏ ﺻﻮﺭﺕ ﻣﯽ ﮔﯿﺮﺩ.
ﺭﺋﯿﺲ ﺳﺎﺯﻣﺎﻥ ﺟﻬﺎﺩ ﮐﺸﺎﻭﺭﺯﯼ ﺁﺫﺭﺑﺎﯾﺠﺎﻥ ﻏﺮﺑﯽ ﺳﻄﺢ ﮐﻞ ﺑﺎﻏﺎﺕ ﺳﯿﺐ ﺍﺳﺘﺎﻥ ﺭﺍ ۶۰ ﻫﺰﺍﺭ ﻭ ۴۷۰ﻫﮑﺘﺎﺭ ﺑﺮﺷﻤﺮﺩ ﻭ ﺍﻇﻬﺎﺭﮐﺮﺩ: ﺍﻣﺴﺎﻝ ﭘﯿﺶ ﺑﯿﻨﯽ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ ﯾﮏ ﻣﯿﻠﯿﻮﻥ ﻭ ۲۰۸ ﻫﺰﺍﺭ ﻭ ۴۲۰ ﺗﻦ ﺳﯿﺐ ﺩﺭﺧﺘﯽ ﺩﺭ ﺍﺳﺘﺎﻥ ﺗﻮﻟﯿﺪ ﺷﻮﺩ.
ﮐﺮﯾﻢ ﺯﺍﺩهﺑﺎ ﺑﯿﺎﻥ ﺍﺯ ﮐﻞ ﺳﻄﺢ ﺑﺎﻏﺎﺕ ﺳﯿﺐ ﺩﺭﺧﺘﯽ ﺩﺭ ﺣﺪﻭﺩ ۵۳ ﻫﺰﺍﺭ ﻭ ۸۸ ﻫﮑﺘﺎﺭ ﺑﺎﺭﻭﺭ ﺍﺳﺖ ، ﮔﻔﺖ: ﻫﻔﺖ ﻫﺰﺍﺭ ﻭ ۳۸۲ ﻫﮑﺘﺎﺭ ﺍﺯ ﺑﺎﻏﺎﺕ ﻧﯿﺰ ﺩﺭ ﺣﺎﻝ ﺣﺎﺿﺮ ﻏﯿﺮﺑﺎﺭﻭﺭ ﺍﺳﺖ.۱۹ ﻭﺍﺣﺪ ﺗﻮﻟﯿﺪ ﮐﻨﺴﺎﻧﺘﺮﻩ ﺩﺭ ﺁﺫﺭﺑﺎﯾﺠﺎﻥ ﻏﺮﺑﯽ ﻓﻌﺎﻝ ﺍﺳﺖ.
ﺭﺋﯿﺲ ﺳﺎﺯﻣﺎﻥ ﺟﻬﺎﺩ ﮐﺸﺎﻭﺭﺯﯼ ﺁﺫﺭﺑﺎﯾﺠﺎﻥ ﻏﺮﺑﯽ ﺍﻓﺰﻭﺩ: ﻫﻢ ﺍﮐﻨﻮﻥ ﺍﺳﺘﺎﻥ ﺩﺭ ﺯﻣﯿﻨﻪ ﮐﻨﺴﺎﻧﺘﺮه ﻣﻘﺎﻡ ﺍﻭﻝ ﮐﺸﻮﺭ ﺭﺍ ﺩﺍﺭﺍﺳﺖ ﻭ ﺑﯿﺶ ﺍﺯ ۶۰ ﺩﺭﺻﺪ ﺍﺯ ﮐﻨﺴﺎﻧﺘﺮه ﮐﺸﻮﺭ ﺩﺭ ﺍﺳﺘﺎﻥ ﺗﻮﻟﯿﺪ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ.
ﮐﺮﯾﻢ ﺯﺍﺩه ﺑﺎ ﺑﯿﺎﻥ ﺍﯾﻨﮑﻪ ۱۹ ﻭﺍﺣﺪ ﺗﻮﻟﯿﺪ ﮐﻨﺴﺘﺎﻧﺘﺮه ﺩﺭ ﺍﺳﺘﺎﻥ ﻓﻌﺎﻝ ﺍﺳﺖ ﺑﯿﺎﻥ ﮐﺮﺩ: ﺍﯾﻦ ﻭﺍﺣﺪﻫﺎﯼ ﺗﻮﻟﯿﺪ ﺑﺎ ﻇﺮﻓﯿﺖ ۱۱ ﻫﺰﺍﺭ ﻭ ۵۷۰ ﻭ ﺑﺎ ﺟﺬﺏ ۵۸۰ ﻫﺰﺍﺭ ﺗﻦ ﻣﻮﺍﺩ ﺧﺎﻡ ﺩﺭ ﺍﺳﺘﺎﻥ ﻓﻌﺎﻟﯿﺖ ﻣﯽ ﮐﻨﻨﺪ.
ﻭﯼ ﺑﺎ ﺑﯿﺎﻥ ﺍﯾﻨﮑﻪ ﺍﺯ ۵۸۰ ﻫﺰﺍﺭﺗﻦ ﻣﻮﺍﺩ ﺧﺎﻡ 6۵ ﺩﺭﺻﺪ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺳﯿﺐ ﺗﺸﮑﯿﻞ ﻣﯽ ﺩﻫﺪگفت: ﺩﺭ ﺣﺎﻝ ﺣﺎﺿﺮ ۳۷۷ ﺗﺎ ۴۲۰ ﻫﺰﺍﺭﺗﻦ ﻇﺮﻓﯿﺖ ﮐﺎﺭﺧﺎﻧﺠﺎﺕ ﺗﻮﻟﯿﺪ ﮐﻨﺘﺴﺎﻧﺘﺮه ﺩﺭ ﺯﻣﯿﻨﻪ ﺟﺬﺏ ﺳﯿﺐ ﺻﻨﻌﺘﯽ ﻓﻌﺎﻝ ﺍﺳﺖ.ﮐﺮﯾﻢ ﺯﺍﺩه ﻇﺮﻓﯿﺖ ﺳﺮﺩﺧﺎﻧﻪ ﻫﺎﯼ ﻧﮕﻬﺪﺍﺭﯼ ﺳﯿﺐ ﺩﺭﺧﺘﯽ ﺩﺭ ﺍﺳﺘﺎﻥ ﺭﺍ ﺑﺎﻻﯼ ۷۵۰ ﻫﺰﺍﺭﺗﻦ ﺫﮐﺮ ﮐﺮﺩ ﻭ ﮔﻔﺖ: ﺩﺭﺣﺎﻝ ﺣﺎﺿﺮ ۲۸۳ ﻭﺍﺣﺪ ﺳﺮﺩﺧﺎﻧﻪ ﻧﮕﻬﺪﺍﺭﯼ ﻣﯿﻮه ﺩﺭ ﺍﺳﺘﺎﻥ ﻭﺟﻮﺩ ﺩﺍﺭﺩ ﮐﻪ ﻫﻤﻪ ﺳﺎﻟﻪ ۸۵ ﺩﺭﺻﺪ ﺍﺯ ﻇﺮﻓﯿﺖ ﺁﻧﻬﺎ ﭘﺮ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ.ﺳﺎﻻﻧﻪ ۳۰۰ ﻫﺰﺍﺭﺗﻦ ﺳﯿﺐ ﺑﻪ ﺧﺎﺭﺝ ﺍﺯ ﮐﺸﻮﺭ ﺻﺎﺩﺭ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ.
ﺭﺋﯿﺲ ﺳﺎﺯﻣﺎﻥ ﺟﻬﺎﺩ ﮐﺸﺎﻭﺭﺯﯼ ﺁﺫﺭﺑﺎﯾﺠﺎﻥ ﻏﺮﺑﯽ ﺑﺎ ﺑﯿﺎﻥ ﺍﯾﻨﮑﻪ ﺳﺎﻻﻧﻪ ۳۰۰ ﻫﺰﺍﺭﺗﻦ ﺳﯿﺐ ﺗﻮﻟﯿﺪﯼ ﺍﺯ ﮐﺸﻮﺭ ﺑﻪ ﺧﺎﺭﺝ ﺻﺎﺩﺭ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ، ﮔﻔﺖ: ﺑﺨﺶ ﻋﻤﺪه ﺻﺎﺩﺭﺍﺕ ﺳﯿﺐ ﮐﺸﻮﺭ ﺑﻪ ﺍﺳﺘﺎﻥ ﺍﺧﺘﺼﺎﺹ ﺩﺍﺭﺩ.
ﻭﯼ ﺑﺎ ﺍﺷﺎﺭﻩ ﺑﻪ ﺍﯾﻨﮑﻪ ۵۰ ﺩﺭﺻﺪ ﺍﺯ ﺍﺭﻗﺎﻡ ﺳﯿﺐ ﻫﺎﯼ ﺗﻮﻟﯿﺪ ﺍﺳﺘﺎﻥ ﺯﺭﺩ ﻭ ۴۵ ﺩﺭﺻﺪ ﮔﻠﺪﻥ ﺍﺳﺖ ، ﺍﻇﻬﺎﺭﮐﺮﺩ: ﭘﻨﺞ ﺩﺭﺻﺪ ﺑﺎﻗﯽ ﻣﺎﻧﺪﻩ ﻧﯿﺰ ﺍﺭﻗﺎﻡ ﺧﺎﺭﺟﯽ ﺷﺎﻣﻞ ﺭﺩ ﺍﺳﺘﺎﺭ، ﻓﻮﺟﯽ، ﺩﻟﺒﺎﺭ ﺍﺳﺘﯿﻮﺍﻝ ﻭ ﻧﯿﺰ ﺍﺭﻗﺎﻭﻡ ﺑﻮﻣﯽ ﺗﺎﺑﺴﺘﺎﻧﻪ ﺍﺳﺖ.
انتهای پیام/ب