یک عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با انتقاد از عزاداری به شیوه قمه زنی، عواقب پزشکی این کار را جدی دانست و خاطرنشان کرد: هپاتیت B، هپاتیت C و ایدز، از مهم ترین بیماری های منتقله در قمه زنی هستند.

احتمال انتقال ایدز و هپاتیت از طریق قمه‌زنیبه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ طاهره سوری عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، گفت: با نزدیک شدن به ایام تاسوعا و عاشورای حسینی درباره عزاداری به روش قمه زنی و احتمال انتقال بیماری های عفونی بیان کرد: هنوز شیوه عزاداری به روش قمه زنی در برخی مناطق کشورمان مرسوم بوده و هر ساله انجام می شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه برخی افراد تحت عنوان شور حسینی، در شرایط هیجانی خاصی قرار می گیرند و مبادرت به قمه زنی می کنند، افزود: قطعا در این شرایط قمه ضدعفونی نمی شود و به صورت آلوده، دست به دست می چرخد.

وی با انتقاد از این شیوه نابه جای عزاداری، قمه زنی را یکی از راه های انتقال بیماری های خطرناک خونی برشمرد و یادآور شد: هپاتیت B، هپاتیت C و ایدز، از مهم ترین بیماری های منتقله در قمه زنی هستند؛ البته انتقال سایر بیماری ها نیز امکانپذیر است.

سوری تاکید کرد: ممکن است افرادی مبتلا به بیماری های خطرناک عفونی باشند و خود به دلیل نداشتن علائم خاص بیماری، از وضیت بیماری شان اطلاعی نداشته باشند و این امر احتمال انتقال بیماری به سایرین را دوچندان می کند.

این متخصص بیماری های عفونی ضمن بیان اینکه قمه زنی، دین اسلام را خشونت بار معرفی می کند و در شرایط امروزی جهان که تبلیغات منفی علیه دین اسلام وجود دارد، کار درستی نیست، توصیه کرد قمه زنی انجام نشود و ادامه داد: برخی افراد تصور می کنند جراحت ایجاد شده در اثر قمه با سایر زخم ها متفاوت است و بدون احتیاج به پانسمان، زود خوب می شود درحالی که عواقب پزشکی آن بسیار جدی است و نباید آن را دستکم گرفت؛ از طرفی بیماران زیادی دیده شده که تنها راه ابتلا به بیماری شان از طریق قمه بوده است.

وی با تاکید بر نهی انجام قمه زنی گفت: اگر قمه زنی انجام شد، افراد باید حداقل تا ۶ ماه تحت مراقبت بوده و آزمایش هایی را به صورت دوره ای انجام دهند و از بابت ابتلا به بیماری های مهم عفونی اطمینان حاصل کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران جراحت ناشی از قمه را در کسانی که داروهای ضدانعقادی مصرف می کنند، خطرناک تر دانست و خاطرنشان کرد: عفونت شدید و سرایت آن به استخوان جمجمه، مسمومیت خونی یا سپتیسمی و شوک عفونی در این افراد بیشتر است.

منبع: سلامت آنلاین

انتهای پیام/

هشدار جدی درباره قمه زنی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.