به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد؛، با آغاز ماه سوگواری ابا عبدالله الحسین(ع) مجالس عزاداری در اکثر مساجد و تکیه ها برگزار می شود.
حساسیت روایت صحیح واقعه عاشورا در مراسم عزاداری باعث شد تا سراغ مداحان مشهور شهر برویم و در مورد فلسفه عاشورا گفتگو کنیم.
علیزاده مداح اهل بیت(ع) در شهرستان بجنورد است .با وی در رابطه با مسائل مورد توجه در مداحی و موضوعات مرتبط با این حوزه گفتگو کرده ایم.
علیزاده مداح اهل بیت (ع) در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد؛به فلسفه قیام عاشورا اشاره کرد و گفت : ابا عبدالله الحسین (ع)می خواستند به همه عالم بفهمانند که انسان در هر زمان باید به تکلیف عمل کنند و عمل به تکلیف یعنی در برابر ظلم و ظالم خاموش نمانیم .
وی افزود : مسلمانی فقط پیشانی به مهر گذاشتن نیست ، دفاع از مظلوم ، مبارزه با ظلم ، یعنی پیشانی به مهر گذاشتن که توام با تولی و تبری باشد.
ذاکر اهل بیت گفت : انقلاب ما در امتداد نهضت عاشورا است و ما مداحان باید به مباحثی بپردازیم که ارزش های حسینی درست حفظ شود و نهضت امامت باقی بماند .
از فلسفه های اصلی قیام عاشورا چیست ؟
یکی از فلسفه های اصلی قیام عاشورا امر به معروف و نهی از منکر است .امام حسین(ع) در نامهای برای برادرش محمد حنفیه هنگام خروج از مدینه مینویسد «من خروج نکردم از برای تفریح و نه از برای استکبار و بلندمنشی و نه از روی فساد و خرابی و نه از برای ظلم و بیدادگری، بلکه خروج من برای اصلاح امت جدم محمد(ص) است. من میخواهم امر به معروف و نهی از منکر کنم و به سیره و سنت جدم و آیین و روش پدرم، علیابنابی طالب(ع)، رفتار کنم
وی افزود: مهمترین درسی که از قیام امام حسین (ع) باید بگیریم همین امر به معروف و نهی از منکر است.
از دیگر اهداف نهضت عاشورا زنده نگه داشتن فرهنگ شهادت است که این فرهنگ از مهم ترین شاخص های جهان اسلام است.
علیزاده گفت: یکی از ثمره های بصیرت عاشورایی مردم ایران همین انقلاب اسلامی است که مردم به تکلیف خود عمل و در برابر حاکم ظالم ایستادگی کردند.
انتهای پیام/ط