به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان؛ محسن بهرامی رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی دامپزشکی استان سمنان گفت: با رویکرد حفظ بهداشت عمومی و تأمین غذای سالم وحفظ سلامت مصرف کنندگان و در راستای اطمینان خاطر نیکوکارانی که در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی اقدام به ذبح دام و نذورات گوشت قربانی می کنند اکیپ های بازرسی و نظارت بهداشتی در تمامی ادارات دامپزشکی سطح استان تجهیز و ساماندهی شده اند.
وی از ساماندهی ۴۲ نفر بازرس بهداشتی در قالب ۲۵ اکیپ ثابت و سیار و همکاری ناظران ذبح شرعی در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی خبر داد و افزود: هماهنگی با دستگاه ها و ارگان های ذیربط از قبیل استانداری، فرمانداری ها، شهرداری ها، مراکز بهداشت، مسئولان تکایا و هیئات مذهبی، ساماندهی و بسیج کارشناسان و بازرسان بهداشتی در قالب اکیپ های ثابت و سیار و تجهیز اکیپ ها به وسائل و تجهیزات فنی، آمادگی و هماهنگی با مدیران کشتارگاه های دام استان در خصوص پذیرش دام های قربانی، استقرار بازرسان بهداشتی گوشت در کشتارگاه های دام، استقرار بازرسان بهداشتی در مساجد، تکایا و مسیرهای اصلی حرکت دسته های عزداری و نظارت بهداشتی بر مراکز عرضه دام در زمره اقدامات دامپزشکی در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی است.
وی اظهارداشت: مردم باید دام زنده وسالم را از میادین عرضه دام تهیه وسایر مراکز تحت نظارت دامپزشکی تهیه و از ذبح دام لاغر و دارای علائم بیماری خودداری نمایند و ترجیحا از ذبح دام در معابر و تکایا خودداری و دام زنده برای قربانی به کشتارگاه منتقل شود.
بهرامی تصریح کرد: ایجاد مکان های ذبح دام که قابل شستشو و ضد عفونی باشد توسط مسئولان هیئت ها، انتقال لاشه دام بلافاصله به کشتارگاه برای پوست کنی و آماده سازی، استفاده از سلاخان حرفه ای و آموزش دیده و مجهز به پوشش بهداشتی، قرار گرفتن لاشه قبل از مصرف در سردخانه کشتارگاه حداقل به مدت ۲۴ ساعت به منظور سالم سازی لاشه و سپس قرار گرفتن در اختیار آشپزخانه برای طبخ و همچنین جلوگیری از ذبح دام سنگین گاو و شتر در معابر عمومی و تکایا و... مورد تاکید است.
انتهای پیام/م