به گزارش خبرنگار حوزه فنآوریهای نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ تصاویر و اطلاعات دریافتی از ماهواره و کاوشگرهای فضایی نشان داده است که بخشی از سیاره پلوتون پوشیده از یخ و برف است.
کاوشگر مشهور افقهای جدید (New Horizons) درسال ۲۰۱۵ تصاویر از یک قله نوک تیز پوشیده از یخ به زمین ارسال کرد که مورد شگفتی و تعجب دانشمندان قرار گرفت.
شکل گیری این قله مرموز بسیار عجیب بود و به همین دلیل دانشمندان شروع به بررسی درخصوص نحوه شکل گیری آن کردند.
نتایج این تحقیق نشان داده است که یخ موجود در سطح سیاره پلوتون از عنصر متان ساخته شده است و به دلیل ساختار فرسایشی سبب تشکیل یک قله کوه بسیار مرتفع در این سیاره شده است.
کارشناسان همچنین در جدیدترین پژوهشهای خود دریافتند پلوتون دارای دگرگونیهای فصلی فراوان است و دربرخی از زمانها اندکی گرمتر شده که بر اثر آن یخهای ایجاد شده در سطح آن ذوب و تبخیر میشوند.
از جمله دیگر نتیجههای بدست آمده این است که با درصد بالا سیاره پلوتون درسالیان پیش آب و هوایی متفاوت داشته و به تدریج سرد و یخ زده شده است.
کاوشگر افقهای جدید اکنون سیاره پلوتون را پشت سر گذاشته و به سوی کرانه منظومه شمسی درحرکت است، اما در زمان ماموریت درمورد سیاره پلوتون تصاویری با کیفیت بالا از این سیاره ارسال کرده است.
کارشناسان امیدوار هستند با استفاده از دادههای جدید بتوانند نقشه دگرگونیهای آب و هوایی سیاره پلوتو و مدل آن را طراحی کنند و به این ترتیب به دانش بیشتری درباره این سیاره مرموز دست یابند.
اکنون دانشمندان با استفاده از تصاویر ارسالی با فیلترهای مخصوص وجود مقدار بسیار زیادی از گاز متان را در سطح این سیاره به اثبات رسانده اند که با رنگ نارنجی در نقشهها مشخص شده است.
هدف اصلی دانشمندان اثبات وجود حیات در گذشتههای بسیار دور دراین سیاره است، زیرا متان گازی مهم برای موجودات زنده است.
انتهای پیام/