به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ محمدعلی زارعی دهیار روستای «امامزاده بزم» بوانات گفت: اجرای تعزیه در آستان امامزاده های این روستا قدمتی بیش از ۱۵۰ سال دارد و به دوره قاجار بر می گردد.
وی افزود: این تعزیه از نظر مخاطب به خاطر محوریتِ تاریخی، مذهبی و گردشگریِ روستا یکی از بزرگترین تعزیه های جنوب ایران به شمار می رود و از ده ها روستای شمال استان فارس برای سوگواری و تماشای این تعزیه راهی امامزاده بزم می شوند.
زارعی با بیان اینکه تعزیه توسط گروه متوسلین به قمر بنی هاشم(ع) روستای همسایه یعنی «شیدان» به سرپرستی سید رسول هاشمی به اجرا در می آید، ادامه داد: تعزیه حر ابن ریاحی، نماز ظهر عاشورا، شهادت حضرت عباس و امام حسین(ع) و اسارت کاروان کربلا اجرا می شود.
دهیار روستای امامزاده بزم گفت: در روز تاساعا تعزیه در مقابل بنای تاریخی آستان حضرت شاه میرحمزه(ع) و در رور عاشورا در صحن حرم بی بی خاتون(ع) به اجرا در می آید.
وی با اشاره به فعالیت های فرهنگی در حاشیه آیین سوگواری و اجرای تعزیه به ویژه در حوزه کتابخوانی هم گفت: همه ساله علاوه بر اقامه سوگ عاشورا نمایشگاه کتابی نیز در محل اجرای تعزیه برگزار می شد که امسال با همکاری کمپین مردمی مروج کتابخوانی «روستاییان فرزانه» و موسسه فرهنگی «آفتاب مهر صبا فارس» علاوه بر برپایی نمایشگاه، مسابقه خلاصه نویسی کتاب با عنوان «قیامِ اندیشه» نیز برگزار می شود.
زارعی ابراز امیدواری کرد که روستای هدف گردشگریِ امامزاده بزم امسال در جمع روستاهای دوستدار کتاب ایران جای گیرد.
انتهای پیام/ر