"سازمان فضایی آمریکا"(ناسا) تصویر زمین را که به وسیله فضاپیمای "اوسیریس" گرفته شده است، منتشر کرده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،چند روز پیش فضاپیمای "اوسیریس-رکس"(Osiris-Rex) که برای نمونه‌برداری از یک سیارک به فضا پرتاب شده، پس از یک گردش کامل به دور خورشید به مدار زمین رسید.

راه‌اندازی این پروژه برابر برنامه‌ریزی قبلی، در ۸ سپتامبر ۲۰۱۶ انجام شد. کاوشگر اوسیریس-رکس در این ماموریت بررسی و بازگشت یک نمونه برگرفته از سیارک "بن‌نو 101955"را در سال ۲۰۲۳ برای تجزیه و تحلیل دقیق با خود به زمین خواهد آورد.

زمین از نگاه شکارچی سیارکی

انتظار می‌رود بررسی این مواد به دانشمندان در یادگیری بیشتر در مورد زمان قبل از شکل‌گیری و تکامل سامانه خورشیدی، مراحل اولیه شکل‌گیری سیاره و منبع ترکیبات آلی که منجر به پیدایش زندگی در زمین شده، کمک فراوانی کند.

 در صورت موفقیت، اُسیریس-رکس نخستین فضاپیمای ایالات متحده خواهد بود که مأموریت بازگرداندن نمونه از یک سیارک را انجام داده‌است.

حال پس از گذشت تقریبا یک سال از آغاز ماموریت اسیریکس این فضاپیما با طی کردن مسیری در حدود 965 میلیون کیلومتر، در حال تکمیل یک دور گردش خود به دور خورشید است و با استفاده از کمک نیروی جاذبه زمین حرکت نهایی خود به سمت سیارک بن‌نو را آغاز کرده است.

 زمین از نگاه شکارچی سیارکی

این فضاپیمای دو تنی در مسیر حرکت خود به سمت زمین عکس‌هایی از سیاره ما انداخته است که ناسا آنها را منتشر کرده است.

تصویر اصلی که بوسیله اوسیریس گرفته شده است سیاه و سفید است و ناسا به کمک اطلاعات ماهواره‌ای آن را در دو نسخه رنگی و سیاه و سفید منتشر کرده است.

 زمین از نگاه شکارچی سیارکی

در این تصویر طوفان‌های ماریا و خوزه در سواحل آمریکا قابل مشاهده هستند.

استفاده از نیروی جاذبه زمین یک تکنیک معمول برای هدایت فضاپیماهای ناسا بوده است و این سازمان همواره از این روش برای کاهش مصرف سوخت فضاپیماها بهره گرفته است.

به این منظور اوسیریس با سرعت 30هزار و 500 کیلومتر بر ساعت به زمین نزدیک شد و در حدود یک ساعت به صورت موقت ارتباط خود را با زمین از دست داد و پس از جهت‌گیری مناسب و رسیدن به ارتفاع مناسب ارتباط آن مجددا برقرار شد.

نزدیکترین فاصله این فضاپیما با زمین 17 هزار و 237 کیلومتر بوده است.

طبق اعلام ناسا این فضاپیما در سال 2018 بر سطح سیارک فرود آمده و در ماه مارس 2021 از سطح آن پرواز کرده و در 2023 به زمین بازمی‌گردد.

منبع:ایسنا

انتهای پیام/

کره زمین از نگاه یک سیاره دیگر

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.