به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد؛ در روز تاسوعا، اجتماع عظیم عزاداران حضرت عباس (س) در حرم مطهر امام رضا (ع) با حضور هیئتهای مذهبی و عموم زائران پس از اقامه نماز ظهر و عصر به امامت آیت الله علم الهدی؛ نماینده، ولی فقیه در خرسان رضوی برگزار شد.
آیت الله سیداحمد علمالهدی افزود: بدنه لشگر عمر بن سعد کسانی بودند که دین ابزار دنیایی آنها بود و تا زمانی که دنیای آنها در خطر نبود، پای دین باقی میماندند و اگر منافع مادی و دنیوی آنها در خطر بود، دین را کنار میگذاشتند.
وی بیان کرد: شاخص و مولفه لشگریان یزید را افرادی تشکیل دادند که تنها به دنبال زنگی بهتر و مادیات بیشتر بودند و به جای آنکه مصلحت دین را مدنظر داشته باشند، مصلحت زندگی خود را در نظر گرفتند.
وی در توضیح آرایش لشگر دشمن در کربلا گفت: عصاره اصلی و جمعیت مخالفان امام حسین(ع) را عدهای از خوارج تشکیل دادند که در صف اول مخالفان بودند و رده دوم را افراد سیاست زده و نخبگان سیاسی کوفه هچون عمربن سعد تشکیل میدادند که در جریانات سیاسی منتظر قدرت و مقام بودند.
نماینده ولی فقیه در استان ادامه داد: کسانی که در کربلا در مقابل امام حسین(ع) و ولایت ایستادند، افراد نظامی و دوره دیدهای نبودند، بلکه ماهیت لشگر را عموم مردم کوفه و اطراف آن تشکیل میداد و در منابع تاریخی آمده است که حتی یک نفر هم از اهالی شام در این لشگر حضور نداشت.
آیت الله علم الهدی گفت: تاسوعا و عاشورای حسینی تجلیل یک خاطره و حادثه تاریخی یا یک رقابت سیاسی و منفعت شخصی نیست، بلکه کربلا و عاشورای حسینی، مقابله جریان مادی گرا با جریان دین محور و استکبارستیز است که این دو جریان همواره در طول تاریخ در حال تقابل هستند.
عضو مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: مردم حسینی و عاشورایی در هر زمان باید مولفهها و شاخصهای دو جریان حسینی و یزیدی را که دو جریان حق و باطل است، بشناسند و در راه دفاع از جریان حسینی، جان، مال و زندگی خود را فدا کنند.
وی با تاکید بر این مطلب که شهادت ابزار و مقصد است، عنوان کرد: در عاشورا هدف شهدای کربلا مقابله با ظلم و کفر و اطاعت امام زمان بود و مقصد آنها شهادت بود.
امام جمعه مشهد اظهار کرد: عاشورای حسینی یک برگه دو صفحهای بود که یک صفحه آن نورانی و سفید، و صفحه دیگر آن تاریک و ظلمانی بود که اکثر اوقات گرایشات و توجهات بیشتر به صفحه نورانی آن است، در صورتی که برای تجربه، درس و عبرت آموزی از عاشورا باید به دو صفحه نورانی و ظلمانی آن توجه کرد.
یادآور میشود: در ابتدای ویژه برنامه روز تاسوعای حسینی حرم مطهر رضوی، زائران عزادار همنوا با یکدیگر زیارت عاشورا را قرائت کردند، سپس پس از خواندن مقتل شهادت حضرت ابوالفضل(ع)، مداحان و ذاکران اهل بیت(ع) به مرثیه سرایی و ذکر مصیبت پرداختند.