وزارت خارجه تایلند در بیانیه‌ای از نظارت این کشور بر بحران میانمار و آمادگی‌اش برای کمک به دولت‌های میانمار و بنگلادش خبر داد.

تایلند بحران میانمار را دنبال می‌کند و آماده کمک رسانی استبه گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از رویترز، وزارت خارجه تایلند در بیانیه‌ای کم سابقه درباره بحران میانمار اواخر روز شنبه اعلام کرد آنچه در ایالت راخین می‌گذرد را دنبال و کمک های لازم را برای دولت های میانمار و بنگلادش فراهم می‌کند. خشونت های اخیر در ایالت راخین از 25 اوت آغاز شده است. بیش از نیم میلیون نفر مسلمانان روهینگیایی ساکن این ایالت در پی خشونت های ارتش میانمار، برای نجات جانشان به بنگلادش فرار کردند. اکثر جمعیت میانمار بودایی است و روهینگیایی ها در این کشور اقلیت به شمار می آیند و حق شهروندی آنها به رسمیت شناخته نمی شود. کسانی که از این بحران جان سالم به در برده اند می گویند ارتش میانمار و بودایی‌های افراطی، مسلمانان روهینگیا را قتل عام می کنند. سازمان ملل متحد نیز شرایط میانمار را به پاکسازی قومی تشبیه کرده است.

در بیانیه وزارت خارجه تایلند آمده است: «تایلند شرایط ایالت راخین را از نزدیک دنبال می‌کند. دولت تایلند همواره برای محافظت و مراقبت از آوارگان میانمار تلاش کرده است». حدود 100 هزار پناهجو از میانمار در 9 اردوگاه در مرز مشترک این کشور با تایلند مستقر شده‌اند. اما بنا بر گزارش ها هیچکدام از آنها روهینگیایی نیستند و برخی از آنها از چندین دهه پیش در آنجا زندگی می‌کنند.

عفو بین الملل هفته گذشته اعلام کرد تایلند نباید دست رد به سینه روهینگیایی ها بزند و باید از آنها به طور رسمی و قانونی محافظت کند. تایلند پناهجویان روهینگیایی را به عنوان کارگرهای مهاجر قانونی به رسمیت نمی‌شناسد.

 

انتهای پیام/

 

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار