به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، پرچمهای "یا حسین" و "یا ابوالفضل" در سراسر مسیر منتهی به اداره کل انتقال خون استان تهران به چشم میخورد.
خودروهای زیادی در کنار این مرکز پارک شده اند و زمانی که وارد این مکان میشوی بیش از هر چیز دیگری جوانانی به چشم میآیند که با لباس سراسر مشکی خود، آماده اهدا خونشان در روز عاشورای حسینی هستند.
در راهرو ورودی، سیستم شماره دهی قرار دارد. هر فرد موظف است با نشان دادن کارت ملی خود، یک برگه را دریافت کند تا مراحل دریافت خون از وی آغاز شود.
وارد که میشوی، صفی طولانی به چشم میخورد و وجه مشترکشان نیز لباسهای سیاهی است که بر تن دارند.
پس از ورود افراد، کار پذیرش آنها انجام میشود هر نفر باید برای ارائه تست هموگلوبین آماده شود. بعد از این مرحله، هر متقاضی اهدا خون از سوی پزشکان معاینه شده و کار دریافت خون آغاز میشود.
در سالن انتظار، بنرهای مختلفی به چشم میخورد. بنرهایی که همه حکم توصیههایی به اهدا کنندگان خون را دارند.
در این فضا، بیش از هر چیز دیگری اجتماع چند جوان قوی هیکل خودنمایی میکند. صحبت هایشان اوج گرفته و هر کدام از خاطرات قمه زنی خود تعریف میکنند.
جلو میروم تا با آنها هم کلام شوم. جوانی ۲۶ ساله که خود را "محمد" معرفی میکند در رابطه با تجربه قمه زنی خود و تصمیم جدیدی که در سال جاری در روز عاشورا اتخاذ کرده میگوید: من از ۲۰ سالگی در مراسم صبح عاشورا اقدام به قمه زنی میکردم. این اقدام به نوعی جزئی از رفتار من شده بود و هر طور که بود باید این کار را انجام میدادم.
وی میافزاید: در سال جاری روحانی که در هیئت عزاداری محله ما در جنوب تهران حاضر میشد در میان جوانان آمد و از بدیهای قمه زدن برایمان گفت. این روحانی تاکید داشت که برای یک بار هم که شده خون خود را اهدا کنیم.
محمد با اشاره به نذر خون خود میگوید: همان زمان نذر کردم خون خود را در روز عاشورا اهدا کنم و امروز با تعدادی از دوستانم به مرکز انتقال خون آمده ایم تا خونمان را به نیازمندان تقدیم کنیم.
در ادامه، یکی دیگر از همان پسرهایی که در این جمع حاضر است وارد بحث میشود و میگوید: در محل ما، قمه زنی یک رسم رایج بود. سخت توانستیم با این موضوع کنار بیاییم که امسال به جای قمه زنی خون اهدا کنیم، اما خوشحال هستم که سرانجام این افتخار نصیب من شد. اگر خون من بتواند به کسی کمک کند قطعا این موضوع برای من افتخار خواهد بود.
وی ترویج فرهنگ نذر خون در میان جوانان را لازم و ضروری میداند و میگوید: گاهی اوقات افراد به خوبی میدانند کاری که میکنند خوب نیست و شاید ضررهایی هم برای خودشان داشته باشد، اما وقتی چندین نفر این کار را انجام دهند آنها نیز همان کار را تکرار میکنند. قمه زنی شاید یکی از همان کارها باشد.
برابر آمار، از هر ۱۰۰ نفر در کشور ۲ نفر اهدا کننده خون هستند و یک واحد اهدایی خون میتواند به درمان ۳ نفر کمک کند. به همین خاطر نیز افرادی هستند که در ایام خاص سال نظیر تاسوعا و عاشورای حسینی خون خود را نذر میکنند.
در مرکز انتقال خون وصال تهران، بیش از هر قشر دیگری جوانانی به چشم میآیند که از صبح زود برای اهدا خون خود حضور پیدا کرده اند.
صندلیها دیگر گنجایش حضور متقاضیان جدید را ندارد و حیاط مرکز نیز پر شده از افرادی که میخواهند نذر خون را تجربه کنند.
علی اکبر پور فتح الله، مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران در رابطه با رواج نذر خون در میان جوانان به خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری میزان میگوید: نیاز به اهدای خون امری همیشگی و دائمی است و باید در همه ایام سال نسبت به تأمین خون و اجزای آن اقدام شود.
وی میافزاید: به منظور ادای نذر خون در کشور نیاز به همکاری سازمانها و ارگانهایی، چون مرکز امور مساجد، شهرداری، سازمان اوقاف و امور خیریه لازم است. امیدواریم این اقدام را در لیست فعالیتهای عاملالمنفعه و خودپسندانه قرار دهند.
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران با تاکید بر اینکه " شهروندان نذر خون خود را تنها به دهه نخست ماه محرم موکول نکنند" میگوید: درخواست ما این است که نذر خون تا ایام اربعین و پس از آن ادامه داشته باشد و این طور نباشد که تنها در دهه نخست ماه محرم شاهد اهدا خون باشیم.
پور فتح الله میگوید: خوشبختانه طی سالهای اخیر جوانان از طرح نذر خون استقبال زیادی کرده و در بسیاری از مناطق شاهد هستیم که به جای رسم غلط قمه زنی اکنون فرهنگ نذر خون باب شده است.
منبع:میزان
انتهای پیام/