به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ رئیس اداره حفاظت محیط زیست پلدختر گفت: به دلیل کاهش بارندگیها و پایین رفتن سطح آب تالاب و گرمای زیاد هوا هزاران قطعه از ماهیان تالاب گری بلمک این شهرستان تلف شدند.
محمدی نژاد گفت: در سه سال گذشته به دلیل بارشهای مناسب تالاب گری بلمک که از بزرگترین تالابهای شهرستان پلدختر بود احیا شد و ماهیان در این تالاب تخم ریزی کردند.
به گفته این مقام مسئول برای جلوگیری از تلف شدن ماهیان کارکنان اداره محیط زیست پلدختر هر قسمت از تالاب که ماهیان آن از بین میرفتند با کمک مردم اقدام به زنده گیری کرده و به تالاب دارای آب منتقل میشدند که این ماهیها سازگار با محیط نبوده و تعداد زیادی از آنها از بین رفت.
محمدی نژاد افزود: تالاب گری بلمک با ۶۰۰ هکتار وسعت از بزرگترین تالابهای ۱۱ گانه پلدختر در استان لرستان بود که در دهه ۷۰ مردم روستای گری بلمک و، ولی عصر (عج) آن را زهکشی کردند.
رئیس اداره محیط زیست پلدختر همچنین گفت: پس از زهکشی، مردم با گرفتن سند صاحب زمینهای مربوط به تالاب شدند و اکنون تالاب به اسم زمین زراعی ثبت شده است.
وی افزود: تالابهای ۱۱ گانه پلدختر ثبت کنوانسیون رامسر نشده اند و برای احیای آنها بودجه خاصی وجود ندارد تا بتوان مردم را که صاحب سند هستند راضی و تالاب را احیا کرد.
محمدی نژاد گفت: هم اکنون با وجود نارضایتی یکسری از مردم که سند دارند بیشتر آنان از جمله جوانان گری بلمک حامی احیای تالاب هستند.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست پلدختر افزود: تالاب گری بلمک یکی از زیباییهای شهرستان پلدختر است که احیای آن نقش بسزایی در بحث گردشگری منطقه دارد.
تالاب گری بلمک روزگاری ۶۰۰ هکتار بود که پناهگاه پرندگان و حیات وحش منطقه بود، در این تالاب زیبا انواع آبزیان زیست میکردند. اما حالا این تالاب ۶۰۰ هکتاری به آخر خط رسیده است و خودش این روزها تشنه قطرهای آب است.
تالاب گری بلمک بهعنوان بزرگترین تالاب لرستان پیش از تغییر کاربری به اراضی کشاورزی بیش از ۶۰۰ هکتار مساحت داشته است و در حال حاضر با مرگ تدریجی این تالاب به گفته کارشناسان کمتر از یکپنجم وسعت آن قابلیت احیا شدن دارد.
تالابهای ۱۱ گانه پلدختر از جمله گریبلمک زیستگاه حیواناتی مانند سمندر لرستانی، ببر، پلنگ و بزکوهی است.
محمدی نژاد رئیس اداره محیط زیست پلدختر گفت: این تالاب در سال ۱۳۷۰ آب فراوان داشت که متاسفانه کشاورزان و مردم بومی منطقه با حفر کانال ۱۰ متری سر چشمههای این تالاب را خشکاندن و این اثر طبیعی را به اراضی کشاورزیشان افزودند و امروز از آن تالاب فقط ۱۰۰ هکتار باقی مانده است که تشنه آب است.
صدای این تالاب به جایی نمیرسد، گری بلمک آب گیریست که حالا آب گیرش نمیآید آبگیری که گیر بیابان افتاده است و همسایگانش جسم بی جان و خشکیده اش را در آتش میسوزانند تا کسب روزی کنند.
محمدی نژاد رئیس اداره محیط زیست پلدختر هم میگوید: اگر این تالاب احیاء نشود و اگر حق آبه تالاب داده نشود باید سند مرگ این تالاب را در آینده نزدیک امضاء کرد.
وی افزود: برای احیاء این تالاب باید مسئولان محیط زیست کشور آستین همت را بالا بزنند و برای زنده کردن حیات دوباره گری بلمک تلاش کنند.
انتهای پیام/د