به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گرچه اغلب ما از بیماری های مرتبط با معده و دستگاه گوارش رنج می بریم؛ اما اغلب مان معنی دردهایی که در معده، شکم یا روده های مان می پیچد را نمی دانیم. ناآگاهی در مورد درد، سوزش یا مشکلاتی که در این نواحی تجربه می کنیم، ما را گمراه می کند و این سردرگمی، درمان مشکل را به تاخیر انداخته یا در مواردی آن را ناممکن می کند.
استرس، رژیم غذایی نامناسب، کم تحرکی، مشکلات ژنتیکی و حتی وضعیت آب وهوایی، اصلی ترین عوامل ایجادکننده بیماری های گوارشی هستند و در کنار کنترل این عوامل، با شناخت نوع دردها و علائم شان، می توانید احتمال دچارشدن به این بیماری ها را کاهش دهید.
تیرکشیدن قسمت پایین شکم
درد معده تان قطع نمی شود؟ با مشکلات روده ای مثل یبوست یا اسهال همراه است؟ نفخ مداوم کلافه تان کرده؟ شاید شما از سندرم روده تحریک پذیر آی بی اس رنج می برید. آی بی اس یکی از شایع ترین اختلالات دستگاه گوارش است که بیشتر زنان را درگیر می کند. گرچه علت اصلی ابتلا به این مشکل ناشناخته است؛ اما محققان می گویند اغلب مبتلایان این سندرم، روده های بسیار حساسی دارند یا روده ای فراخ دارند.
گذشته از این، به باور محققان دچار بودن به استرس مزمن هم می تواند زمینه را برای ابتلا به این مشکل فراهم کند و در روزهایی که میزان بیشتری استرس را تجربه می کنید، حال روده های تان را بدتر کند. گرچه افراد زیادی دچار این سندرم می شوند و سال ها با آن زندگی می کنند؛ اما اگر در عین مبتلا بودن به این سندرم، کاهش وزن یا خونریزی مقعدی را تجربه می کنید، موضوع را جدی بگیرید. ممکن است روده های شما، در آستانه دچار شدن به مشکلی بزرگتر باشند.
شکم درد همراه با خونریزی مقعدی
درد و گرفتگی شکم، وقتی با خونریزی مقعدی همراه می شود، از ابتلا به التهاب روده آی بی دی خبر می دهد. بسیاری از مبتلایان به تورم مزمن دستگاه گوارش، علائم بیماری خود را با سندرم روده تحریک پذیر اشتباه می گیرند، درحالی که التهاب روده، یک بیماری نادر و جدی است؛ اما آی بی دی، از هر پنج نفر در جهان، یک نفر را دچار می کند.
گرچه متخصصان سال ها تصور می کردند که التهاب روده نوعی بیماری خودایمنی است؛ اما بررسی های جدید پژوهشگران نشان داده که التهاب مزمن روده نه به دلیل حمله دستگاه ایمنی به خود بدن، بلکه به خاطر حمله آن به ویروس ها و باکتری های بی ضرر یا غذای باقی مانده در روده ها ایجاد می شود و به دنبال آن، آسیب در روده ها ایجاد می شود.
سوزش سر دل:درد سوزناک در وسط شکم
احتمالا وقتی یک وعده غذای چرب می خورید یا یک نوشیدنی کافئین دار می نوشید، دچار این نوع درد می شوید. اغلب آدم ها، حداقل یک بار در عمرشان سوزش سر دل را تجربه کرده اند و برخی آن قدر گرفتار این مشکل هستند که در مجرای گوارشی شان مدام احساس سوزش دارند. ریفلاکس اسید، دلیل اصلی این مشکل است. وقتی معده شما توان مهار اسید را ندارد و بیش از اندازه آن را تولید می کند، مری تان مازاد اسید را بالا می آورد و گاهی حتی تا گلوی شما آن را انتقال می دهد. ریفلاکس مزمن، می تواند این درد آزاردهنده را به مشکلی جدی تر تبدیل کند و درصورتی که درمان نشود، شما را گرفتار اختلالات گوارشی مزمن کند.
سنگ های صفراوی:احساس ناراحتی در اطراف ناف
اگر درد معده شما، با درد مبهمی در نزدیکی شانه تان همراه شد و بعد از خوردن یک وعده غذای چرب، شدت گرفت، احتمالا صفرای تان سنگ ساز شده است. این مشکل بسیاری از زنان بالای 40سال را درگیر خود می کند و حتی ممکن است در دوران بارداری، ایجاد شود. ممکن است شما سال ها بدون احساس هیچ گونه دردی، سنگ را در صفرای تان تحمل کنید و از وجود آن بی خبر باشید؛ اما وقتی که وجود این سنگ با درد همراه می شود، باید علاوه بر رعایت رژیم غذایی مناسب و کم چرب، راه های تخصصی دیگری را برای برطرف کردن آن امتحان کنید.
زخم معده:درد خفیف و سوزاننده شکمی که با مصرف آنتی اسیدها کاهش می یابد
اگر درد با بی اشتهایی، کاهش وزن و وجود التهاب در معده همراه شود، احتمالا به زخم معده دچار شده اید. زخم های گوارشی، بسیاری از افراد را به خود دچار می کنند و وجود هلیکوباکتر (نوعی باکتری شایع معده) یکی از دلایل اصلی ایجاد این زخم در معده است؛ اما خوشبختانه با انجام یک آزمایش تنفسی ساده، می توانید از وجود این باکتری در معده تان مطمئن شوید. گذشته از این، اگر بیش از اندازه از داروهای ضدالتهابی غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن یا آسپرین استفاده کنید، احتمال دچار شدن تان به زخم معده بیشتر می شود.
دیورتیکولیت:درد ناگهانی در ناحیه پایین سمت چپ شکم
دیورتیکول ها، بیرون زدگی های کوچک کیسه مانند، هستند که در دیواره دستگاه گوارش شکل می گیرند. آنها اغلب در قسمت پایینی روده بزرگ تشکیل می شوند و وجودشان در دستگاه گوارش افراد بالای 40 سال، شایع است. گرچه وجود دیورتیکول ها، به خودی خود، یک مشکل تلقی نمی شود؛ اما وقتی که آنها ملتهب یا عفونی می شوند، بیماری دیورتیکولیت یا التهاب دیورتیکول را ایجاد می کنند و شما را به دردسر می اندازند. درد شدید شکمی، همراه با تب و حالت تهوع یا بروز تغییرات مشخص در تعداد دفعات دفع کردن در روز، از علائم آشکار این بیماری است. گذشته از این، مبتلایان دیورتیکولیت، معده های گاز ساز دارند و گرچه به مشکلی آزاردهنده دچار هستند؛ اما با رعایت رژیم غذایی و مصرف آنتی بیوتیک یا در موارد حاد با جراحی، می توانند از این بیماری خلاص شوند.
منبع: برنا
انتهای پیام/