به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز،مهرشاد احمدوندی، رییس اداره حفاظت محیط زیست دشتآزادگان با اشاره به زیست گونه آهوی ایرانی در میشداغ و فکه بیان داشت: در منطقه حفاظتشده "میشداغ" و همچنین در منطقه "فکه"، بمبها و ادوات عمل نشده بسیاری از دوران جنگ وجود دارد که با بارش باران یا وزش باد، روی خاک میآیند و میتوانند خطرآفرین باشند.
وی به وجود مین، بمب و ادوات باقیمانده از دوران جنگ تحمیلی در منطقه حفاظتشده "میشداغ" اشاره و تصریح کرد: حدود 2 سال است که وضعیت حفاظت از آهوان میشداغ ارتقا یافته و به سطح بسیار بالاتری رسیده که موجب افزایش جمعیت آهوان در این منطقه شده است.
احمدوندی اذعان داشت: بنابراین با توجه به افزایش جمعیت این گونه، آهوان از میشداغ دور شده و برای زیست به قسمتی از منطقه "فکه" نیز میروند. البته جمعیت آهوان فکه، بسیار کم تر از جمعیت آهوان میشداغ است.
رییس اداره حفاظت محیط زیست دشتآزادگان بیان کرد: با این وجود هم در منطقه میشداغ و هم در منطقه فکه، بمبها و ادوات عمل نشده بسیاری از دوران جنگ وجود دارد که با بارش باران یا وزش باد، این ادوات جنگی روی خاک میآیند و میتوانند خطرآفرین باشند. حتی در میشداغ، "راکت" عمل نشده نیز داریم.
این مقام مسئول اظهار داشت: با توجه به اینکه این مینها "ضد نفر" هستند، با فشار وزن آهوان ما منفجر نمیشوند اما با فشار پای محیطبانان میتوانند منفجر شوند و از این نظر میتوانند برای جان محیطبانان منطقه تهدیدکننده باشند.
وی با تاکید بر لزوم سرکشی روزانه محیطبانان از منطقه برای حفاظت از آهوان میشداغ افزود: در گذشته قسمتی از این منطقه مینگذاری شده را پاکسازی کردند، اما پاکسازی کامل میشداغ و قسمتی از فکه که آهوان میشداغ در آنجا زیست میکنند، ضروری است زیرا محیطبانان ما هر روز باید از این مناطق برای حفاظت از آهوان عبور کنند.
انتهای پیام/گ