به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ حمید فدایی مدیر پایگاه میراث جهانی پاسارگاد با بیان اینکه در شمالیترین نقطه مجموعه بناهای پاسارگاد تپهای طبیعی با استحکامات خشتی وجود دارد که حدود پنجاه متر از سطح دشت بلندتر است، گفت: این محوطه به نام تل تخت معروف است در سالهای گذشته کاوش شده، اما به دلیل نبود حفاظت مستمر در حال از بین رفتن است.
وی افزود: از خردادماه امسال پروژههای حفاظت و احیای تل تخت آغاز شده و همچنان ادامه دارد با این هدف که این محوطه مکانی برای بازدید گردشگران به حساب آید.
فدایی ادامه داد: یک فصل آواربرداری برای این منطقه درنظر گرفته شده که با کمک تیم باستانشناسی تا نیمه شهریور ماه انجام شد.
وی با بیان اینکه احیای این دیوارها و استحکامات پروژه دوم به حساب میآید، بیان کرد: در پروژه دوم کارگاه تولید خشت راهاندازی میشود تا این ساختارها احیا و پلن معماری این بنا خواناتر شود.
فدایی با بیان اینکه به دلیل بی توجهی بخشی از دیوارها از بین رفته بود به گونهای خشتی باقی نمانده بود، اظهار داشت: کار احیا با هدف خواناتر کردن ساختار و جلب گردشگران به این نقطه ادامه دارد.
مدیرپایگاه میراث جهانی پاسارگاد با بیان اینکه قسمت سوم پروژه که در ۳ هفته آینده شروع میشود، تصریح کرد: پروژه سوم آواربرداری از پایین تل است که به دلیل کاوش به پایین تل ریخته شده و نمای سنگی آن را پوشانده است.
انتهای پیام/ر