به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند ؛در ضلع جنوبی کوچه پایین شهر بیرجند و در غرب آب انبار"جناب شیخ" حسینیه ای وجود دارد که بانی آن سید ملاکی به نام "آقا میر هادی " بوده که از این رو حسینیه به نام او به "آقا میر هادی "معروف شده است.
این حسینیه توسط"آقا میر هادی" به منظور روضه خوانی در ده روز نخست ماه محرم احداث شده است.
کف حیاط حسینیه از سطح کوچه پایین تر بوده و به همین جهت راهروی ورودی آن فاصله به فاصله پله می خورد و چون در کوچه پایین شهر (ته ده ) واقع است به آن"حسینیه ته ده "نیز می گفتند و به دلیل گود بودن آن نسبت به کوچه به این حسینیه "حسینیه گود " نیز می گویند.
تولیت این حسینیه پس از فوت بانی آن به فرزند ارشدش که یک روحانی سر شناس بوده و میر سید محمد مرتضوی نام داشت رسید از این رو حسینیه به نام میر سید محمد نیز خوانده می شد.
تصدی و تولیت این بنا و موقوفاتش پس از در گذشت "میر سید محمد "به برادرش "سید حسین علوی "رسید و پس از فوت این شخص یکی از افراد همان خانواده به نام "سید محمد علوی "آن را تصدی می کرد.
پس از آن سید محمد هادی مرتضوی بود که او نیز در سال 90 فوت کرد و چون مرحوم مرتضوی پسر نداشت بانیان اکنون حسینیه،دامادهای او هستند.
بانیان پس از فوت مرحوم مرتضوی از راه های دور به بیرجند می آیند تا حسینیه را جهت عزاداری در ده روز نخست محرم آماده کنند.
علاوه بر فضای حسینیه شکل مراسم آن نیز هنوز سنتی است.
پس از پایان روضه خوانی مراسم حسینیه جمعی از میانسالان و جوانان در حیاط حسینیه حلقه می زنند.
این مراسم مذهبی به گونه ای است که هر فردی با دست چپ خودش بازوی سمت راست طرف مجاور را گرفته و پای سمت راست به صورت مایل به سمت راست حرکت می کند و پای سمت چپ نیز به عقب می رود و با مشت های بسته خود به سینه سمت چپ خود می زنند و در این میان برخی کلمه حسن،برخی حسین،برخی حیدر و علی را تکرار می کنند و این ادامه دارد و حلقه بزرگتر می شود.
گاهی نیز سکوت حکم فرما است و شخصی چاووشی خوانی می کند که به این مراسم جذابیت بیشتری می دهد.
این مراسم در روزهای هشتم،نهم و دهم محرم انجام می شود.
انتهای پیام/غ