به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛سردار محسن حسنخانی فرمانده انتظامی آذربایجان شرقی،در نشست خبری به مناسبت هفته نیروی انتظامی با اشاره به تهدیدات مختلفی که کشور با آنها مواجه است، اظهار کرد: وضعیت امنیتی کشورهای اطراف به گونهای است که در یک منطقه ناامن زندگی میکنیم که این امنیت امروز کشورمان را مدیون شهدا و تلاش نیروهای مسلح و مردم هستیم.
وی با بیان اینکه بالاتر از امنیت موضوع احساس امنیت در جامعه است، گفت: نبود احساس امنیت در بین مردم زیاد دلچسب نیست بنابراین باید با برنامه ریزی این احساس امنیت در جامعه افزایش یابد.
فرمانده نیروی انتظامی آذربایجان شرقی ادامه داد: با وجود این که نیروهای مسلح در زمینه ایجاد امنیت وظایفی را بر عهده دارند ولی اقدامات اصحاب رسانه میتواند بسیار اثرگذار باشد به طوری که با یک خبر احساس امنیت در مردم افزایش و یا کاهش مییابد.
سردار حسنخانی تصریح کرد: گاهی اوقات در فضای مجازی اخبار کذبی منتشر میشود که این موارد احساس امنیت در جامعه را کاهش میدهد که برای نمونه امسال در این زمینه با برخورد به موقع اقدامات مورد نیاز انجام شد.
وی گفت: امسال بیش از یک تن مواد مخدر در استان کشف شده و اقدامهای انجام شده موجب افزایش 16 درصدی کشف مواد مخدر در استان شده است.
فرمانده نیروی انتظامی آذربایجان شرقی با بیان این که زمانی موفق خواهیم بود که این استان را به گونهای به مردم نشان دهیم که حوزه مواد مخدر را تهدید اولیه در زندگی خود نداند که در این زمینه این اتفاق افتاده است.
وی با بیان این که در ارزیابیهای گذشته نخستین نگرانی مردم مواد مخدر بود، افزود: امروز این نگرانی در جایگاه پنجم قرار گرفته است.
فرمانده نیروی انتظامی آذربایجان شرقی با اشاره به جمع آوری 8 هزار نفر معتاد و معرفی به مراکز نگهداری ماده 16، افزود: براساس آخرین آمارها در زمینه اعتیاد آذربایجان شرقی در رتبه 28 کشوری قرار دارد یعنی هر چقدر جایگاه استان در ته جدول قرار گیرد به همان اندازه استان پاکی در این زمینه داریم.
فرمانده نیروی انتظامی آذربایجان شرقی میانگین اعتیاد در استان 1.2 درصد دانست و گفت: این آمار و ارقام نتیجه تلاشهایی است که از سوی نیروهای مسلح در طول سال انجام شده که در حال حاضر توزیع مواد مخدر را به صورت علنی در استان نمیبینیم.
سردار حسنخانی از آغاز هفته نیروی انتظامی در کشور از روز چهاردهم مهر خبر داد و گفت: در استان از فردا هفته ناجا را برنامههای متنوعی با شعار (پلیس برای امنیت و امنیت برای همه) برگزار خواهیم کرد.
وی با بیان این که تکلیف پلیس و سایر نیروهای مسلح ایجاد امنیت است، اظهار داشت: مولفه های مختلفی در حوزه امنیت وجود دارد که در این زمینه نیروی انتطامی بنا دارد از وجود مردم که بزرگترین ظرفیت در ارتقای امنیت است استفاده کند.
فرمانده نیروی انتظامی آذربایجان شرقی افزود: باید امنیت را بر پایه مشارکت مردم تعریف کنیم چرا که امنیت برای همه است و در این زمینه همه باید برای حفظ و ارتقای امنیت کمک کنند.
سردار حسنخانی در خصوص اجرای برنامههای هفته ناجا عنوان کرد: دیدار با نماینده ولی فقیه برای تجدید بیعت با آرمانهای مقام عظمای ولایت و حضرت امام خمینی (ره)، حضور کارکنان نیروی انتظامی و سخنرانی فرماندهان در پیش از خطه نماز جمعه این هفته، برگزاری صبحگاه مشترک با حضور یگانهای مسلح از جمله برنامههای این هفته است.
وی با بیان این که نیروی انتطامی استان 824 شهید را تقدیم کشور کرده است گفت: یک دهم شهدای استان کارکنان نیروی انتطامی است که برای ارتقای امنیت کشور عزیزمان و انجام وظایف جان خود را در طبق اخلاص گذاشته اند.
فرمانده نیروی انتظامی آذربایجان شرقی با اشاره به افتتاح طرحهای عمرانی گفت: چند طرح کلانتری و پاسگاه احداث شده و آماده بهرهبرداری است در این زمینه برای اجرای طرح مکنا که مدیریت کیفیت نیروی انتظامی و بخشی نیز مربوط به ظاهر کلانتریها است در این هفته انجام میشود.
سردار حسنخانی با بیان این که امسال بیش از 500 هزار نفر به کلانتری و پاسگاههای مراجعه کرده اند، افزود: باید وضعیت کلانتریها در شان مردم باشد بنابراین در حوزه طرح مکنا و در زمینه خوشایندسازی، این مراکز افتتاح میشود.
وی به مشکل اهالی باغ معروف در چند سال اخیر اشاره کرد و گفت: کارکنان نیروی انتظامی در کلانتری باغ معروف مستقر شده اند ولی افتتاح این کلانتری در هفته نیروی انتظامی خواهد بود تا اهالی باغ معروف از این خدمات استفاده کنند.
فرمانده نیروی انتظامی آذربایجان شرقی از آغاز کار پژوهشی در بخش مشاوره برای کاهش تعداد مراجعه کنندگان خبر داد و گفت: با توجه به این که اعتمادی بین مردم و پلیس ایجاد شده در حال حاضر نزدیک به 19 هزار پرونده قضایی در کلانتری و پاسگاهها مطرح است که 70 درصد این پرونده در حوزه مشاوره موجب صلح و سازش شده است.
سردار حسنخانی کاهش تعداد مراجعات غیر ضروری را نیازمند فرهنگ سازی در جامعه دانست، گفت: بخشی از مراجعات میتواند به صورت غیر حضوری و از طریق سیستم انجام شود برای مثال در حوزه تصادفات وقتی دو خودرو تصادف میکنند دیگر نیاز به کشیدن کروکی نیست و این موضوع بارها در رسانهها مطرح شده است.
انتهای پیام/خ