آیت الله مکارم شیرازی در پیامی به کارگاه شیعه پژوهی آلمان گفت:دنیای امروز از مادی گری، خسته و به مکتب‌ معنوی روی آورده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم؛ متن کامل پیام آیت الله مکارم شیرازی به کارگاه مطالعات شیعه پژوهی (هزار سال مدرسه شیعه، آلمان - برلین) به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

قبل از هر چیز لازم میدانم تشکیل این کنگره باشکوه را به همه شما برادران و خواهران عزیز و دستاندرکاران تبریک گویم. به یقین تشکیل چنین کنگره‌ای در این مکان و در این زمان با آن هدف عالی از کارهای فرهنگی بسیار پر ارزش است و به یقین در پیشرفت مکتب اهل بیت(علیهم السلام) اثر مثبت دارد.

در آن زمانی که مرحوم شیخ طوسی شیخ الطائفه بر اثر آزار نا اهلان از بغداد به نجف اشرف آمد و اساس حوزه علمیه را در جوار حرم امیرمؤمنان علی(علیه السلام) بنا نهاد فصل تازه‌ای از تلاش‌های علمی شیعیان گشوده شد و روز به روز بر شکوه و عمق آن افزوده گردید.

به موازات این حوزه علمیه بزرگ، در شهر مقدس قم نیز از زمان ائمه هدی(علیهم السلام) راویان اخبار اهل بیت(علیهم السلام) پایه‌گذار حوزه‌ای شدند که با گذشت زمان گسترش یافت.

سپس در سایر شهرهای بزرگ دیگر اعم از شهرهای مهم عراق و لبنان و سوریه و شهرهای مختلف ایران حوزه‌ها یکی بعد از دیگری تأسیس شد و الان بزرگ‌ترین حوزه علمیه را عالم تشیع دارد و خوشبختانه انواع علوم اسلامی در این حوزه‌ها پرورش یافت و دامنه آن روز به روز گسترده شد.

ما معتقدیم دنیای امروز از مادی‌گری خسته شده و رو به مکتب‌های الهی و معنوی آورده و در میان مکتب‌های الهی مکتبی که عقلانیت و علم را در رأس تعلیمات خود قرار داده مکتب اهل بیت(علیهم السلام) است، هرچند متأسفانه خبر رسانی کافی در این زمینه نشده است. امیدواریم این برنامه شما پایه‌ای برای خبررسانی بیشتر و بهتر در این زمینه باشد.

البته ما هم تصمیم گرفتیم که در سال آینده کنگره‌ای تحت عنوان نقش شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلامی در حوزه علمیه قم داشته باشیم. از همه دانشمندان اسلام اعم از شیعه و اهل سنت که دارای تعصب خاصی نباشند و حتی از شرقشناسان نیز دعوت به عمل آورده‌ایم و هر یک از علوم اسلامی را جداگانه به گروهی سپرده‌ایم و امیدواریم محصولش ده‌ها جلد کتاب در زمینه نقش شیعه در پیدایش و گسترش این علوم باشد، البته تجربیات شما برای ما با ارزش است و امیدواریم تجربیات گسترده حوزه علمیه قم نیز زمینه‌ای برای آیندگان فراهم کند تا مکتب اهل بیت(علیهم السلام) که همچنان در مظلومیت قرار دارد به همگان معرفی شود و جایگاه خود را در افکار عمومی پیدا کند.

از این که توفیق حاصل شد نمایندهای به نام حجت الاسلام آقای خوشخو برای شرکت در کنگره شما بفرستیم خوشوقتیم و بار دیگر از همه شما عزیزان و دستاندرکاران تشکر می‌کنم و شما را به خدای بزرگ می‌سپارم.

انتهای پیام/ش

متن پیام آیت الله مکارم شیرازی به کارگاه شیعه پژوهی برلین

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار